maandag 17 augustus 2015

Producten kopen voor je blog of omdat je ze nodig hebt ?

Als blogger krijg je via persberichten de laatste nieuwtjes binnen. Producten die binnenkort op de markt zullen komen, samenwerkingen die het merk aangaat etc. Heel leuk om te weten wat er allemaal gaat verschijnen/gebeuren de komende tijd.  Sommige persberichten zijn om hebberig van te worden. Een hele nieuwe collectie die uitkomt en opeens wil je er alles van. Been there ! Maar koop je dan eigenlijk nog producten omdat je ze nodig hebt of is het puur voor je blog ?


Toen ik begon te bloggen, blogde ik vooral over de producten die ik in huis had. Een oogschaduw die ik al jaren gebruikte en die nog steeds tot mijn favorieten behoorde, een staaltje dat ik eens had gekregen en waar ik echt het maximum uithaalde, … Ik keek wat ik thuis had liggen en schreef daarover, niets makkelijker dan dat. Maar toen ging ik studeren in Leuven en wat waren de winkels zó dichtbij! Het eerste jaar, heb ik me nog goed kunnen inhouden om niet elke week de winkels binnen te gaan. Kruidvat, Di, The Body Shop ,... It was just a few steps away. Het aantal springuren in mijn richting is dan wel heel beperkt en de practica/werkzittingen zorgden er ook wel voor dat ik het stad niet zo dikwijls in KON. Maar de jaren vorderden en soms hadden we al eens een half dagje les of moesten we alleen voor een practicum gaan en dat was het dan. Tja … Snel even het stad induiken, is dan makkelijk gedaan. Eerst had ik altijd wel iets nodig maar je weet hoe dat gaat : je neemt alles wat je moet hebben, je hebt bijna de kassa bereikt maar juist die laatste meters loopt het helemaal mis. Je vangt een glimp op van iets nieuws, iets wat je voordien nog nooit was opgevallen, je aandacht wordt erdoor getrokken en voor je het weet belandt het in je winkelmandje. (En doe maar niet alsof het JOU nog nooit is overkomen, haha !)


Of het van kwaad naar erger ging, kan ik niet echt zeggen (vind ik moeilijk van mezelf, haha!). Maar ik weet wel dat ik, nadat ik een bepaald persbericht gehad had, makkelijker een winkel binnen ging als er iets bijzat dat ik écht graag wilde hebben. Had ik het nodig ? Nee. Wilde ik het graag? Ja ! Vraag dezelfde vraag aan mijn vriendinnen en je krijgt een duidelijk ‘ja’. Ik koop geregeld iets voor mijn blog in plaats van dat ik het nodig heb. Vind ik dat erg ? Nee. Bloggen is een hobby zoals een ander. Iemand met een verzameling aan speelgoedtreintjes heeft ook geen nieuwe nodig als zijn/haar bak al uitpuilt maar als er een nieuw model op de markt komt, ben ik er zeker van dat hij/zij dat ook zal kopen. Zo is het bij elke hobby wel. Dus voel ik me schuldig als ik voor de zoveelste keer een nagellak of lipstick koop ? Nee, haha! Ik koop dus wel al eens iets voor mijn blog maar het is niet dat ik, na de review, het product wegsmijt of het in de vergetelheid raakt. Ik blijf het gebruiken tot het op is (tenzij het écht slecht is, dan gaat het gewoon de vuilbak in). Of ik er al dan niet een review over schrijf, hangt van verschillende factoren af. Past het op mijn blog ? Word ik er enthousiast van en wil ik dat enthousiasme met jullie delen ? Allemaal dingen om in het achterhoofd te houden. Er zijn producten die ik kocht, maar die jullie niet hier zien verschijnen; gewoonweg omdat ik ze of niet goed genoeg vind of omdat ik vind dat ze niet echt iets toevoegen aan de site. 

Koop jij ook meer dingen dan nodig ?

Stay gorgeous !

Anke

8 opmerkingen:

 1. Know the feeling, maar ik merk wel dat ik alles begin te gebruiken nu! Zeker omdat ik wat meer high-end ga met m'n blog :) Kan me wel voorstellen dat sommigen intussen zwemmen tussen de Essence, Catrice, MAC, ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind het inderdaad zonde als je het allemaal koopt, gewoon om te reviewen en het achteraf niet eens meer bekijkt ...

   Verwijderen
 2. Ik koop vaak ook make-up die ik eigenlijk niet nodig heb, maar ik vind het leuk om af en toe eens te wisselen qua blush kleur en mascara. Wel koop ik nu minder van essence en catrice en koop ik alleen producten waarvan ik denk dat ik ze ook ga gebruiken .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha herkenbaar :D vooral toen ik pas blogde had ik altijd wel een excuus om iets nieuws te kopen dat ik graag wou :p Maar de afgelopen tijd kan ik me een stuk beter inhouden. Ik heb nu ook gewoon ZO veel dat ik echt nog enkele maanden verder kan bloggen over die producten :D Daarom ben ik nu ook heel de zomer een no buy aan het houden en tot nu toe gaat het goed! Go me :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook serieus geminderd met kopen. Het moet al echt heel leuk zijn voor ik iets koop en ik koop niks meer dat ook maar een beetje lijkt op wat ik al heb. Eerst de rest maar eens opmaken....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik merk dat ik mijn blog vooral gebruik als smoesje om dingen te kopen, dan wil ik iets toch al, maar koop ik het omdat het ook leuk is voor mijn blog :'). Guilty!

  BeantwoordenVerwijderen