zondag 30 augustus 2015

Make-Up Revolution Affirmation & Matte Palette

Als er een merk is dat ik dit jaar ontdekt heb, is het Make-up Revolution wel. De review over het Flawless palette heb je al kunnen lezen (klik hier) en daar heb je wel kunnen zien hoe enthousiast ik was over de kwaliteit van de oogschaduws. Ik gebruik het palette niet alleen op mezelf; wanneer ik anderen hun make-up doe, gaat dit palette rechtstreeks mijn koffer in. Make-up Revolution hield het niet bij 1 palette, ze hebben nu ook het Affirmation en het Matte palette. Ik bestelde ze allebei bij Beauty88 en wil ze heel graag voor jullie uittesten, in de hoop dat ze even schitterend zijn als het Flawless palette.


Beide paletten zitten in een stevig plastic doosje. Elk doosjes bevat 24 kleurtjes en dat van goede grootte. Vergelijk het met de grootte van een MAC oogschaduw. Laten we beginnen met het Affirmation palette. Op het eerste zicht lijkt het sterk op de Flawless-versie maar niets is minder waar. De kleuren zijn helemaal anders. Ze sluiten mooi bij elkaar aan : lichte kleuren worden afgewisseld met donkere, een goede mix van matte en meer shimmery kleuren vind je in dit palette terug en het leukste van al : er zijn zowel neutrale als kleurrijke tinten te vinden. Dat was ook terug te vinden in het Flawless palette en ik ben blij dat ze dat in dit palette hebben doorgetrokken.

Ook al was ik zo enthousiast over dit palette, sommige kleurtjes stelden me wel teleur. Het hangt echt af van de kleur : sommigen hebben een hele goede pigmentatie, anderen zijn maar 'muaah'. Waar ik zo enthousiast was over de kleurcombinatie, zo ben ik toch een beetje teleurgesteld in de kwaliteit. Oordeel zelf maar door onderstaande swatches te bekijken. Ik zeg niet dat ze slecht zijn, ze zijn gewoon minder dan verwacht.

1ste rij

2de rij

3e rij

4e rij

Dan over naar het Matte palette. Matte oogschaduws zijn moeilijk te vinden, zeker diegenen die goed zijn qua kwaliteit en pigmentatie. Aangezien het Flawless palette me niet teleurgesteld had, waagde ik de aankoop van deze matte versie, in de hoop dat deze net zo goed  zou zijn. Ook hier zijn 24 kleurtjes te vinden met als enige verschil met het Affirmation palette : ze zijn compleet mat. Geen enkel shimmertje te vinden. En of dat nog niet genoeg is : je hebt de keuze tussen zowel koele als warme tinten, wat maakt dat dit palette van pas komt bij ELKE look.
Deze kleuren zijn al ietsje beter gepigmenteerd. Ik gebruikte ze onlangs voor een make-up look voor een trouw en ik moest goed mijn kwast aftikken of ik had anders teveel aangebracht. Ik heb wel het gevoel dat ze redelijk poederig zijn waardoor je dus moet opletten dat je geen fall-out krijgt. Wat ik fijn vind, is dat je  van elke kleur een aantal tinten hebt waardoor je een ruime keuze hebt wanneer je je make-up look maakt. Vier verschillende highlighters, vier verschillende tinten bruin (van koel tot warm), ...

1ste rij

 
2e rij

 
3e rij

 
4e rij

Ik ben blij met mijn aankoopjes ! Het ligt eraan welke kleuren je gebruikt, het ene is al wat beter gepigmenteerd dan het andere. Toch vind ik de palletten hun geld waard en zal ze daarom met veel plezier blijven gebruiken. Handig als ik andere mensen hun make-up moet doen, zo heb ik meteen alle kleurtjes bij de hand die ik moet gebruiken.

Make-up Revolution kan je o.a. bij Beauty88 voor €9,99 per stuk.

Welk palette is jouw favoriet?

Stay gorgeous !

Anke 

4 opmerkingen:

  1. Het matte palette is echt supermooi! Ik wil het ook :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I need these in my life! Denk dat een x32 palette van Makeup Revolution sowieso nooit een miskoop kan zijn, haha.
    x

    BeantwoordenVerwijderen