zondag 6 september 2015

MAC Pro Longwear Foundation : Update

First impressions zijn heel leuk om te bekijken maar niet echt heel betrouwbaar. Hoe kan je een product beoordelen als je het maar 1 keer gebruikt hebt? Voor mascara’s gaat dat nog wel aangezien je direct verschil ziet. Bij lipsticks kan je al beginnen discussiëren want elke dag is (meestal) anders waardoor de manier van dragen beïnvloed wordt door verschillende factoren. En bij foundations is het al helemaal moeilijk om een betrouwbare conclusie te geven na 1 keer geprobeerd te hebben. Je huid moet aan de foundation gewend geraken. Hierdoor kan je huid verschillend reageren in vergelijking met wanneer je ‘em voor de eerste keer gedragen hebt. Daarom wil ik ook heel graag een update schrijven over de MAC Pro Longwear foundation. Mijn First Impression kon je hier al bekijken en daarin zei ik dat ik ‘em nog wat langer wilde uittesten. Hierbij : de update!


Even de achtergrond schetsen : ik zocht voor mijn gemengde tot vette huid een goede foundation die de natuurlijke olieën op mijn gezicht zou kunnen controleren. De MUA bij MAC raadde mij de Pro Longwear foundation aan aangezien dat deze een beetje de enige foundation is die dat kan. Ik testte hem uit in een omgeving van 28°C en een hoge vochtigheidsgraad (extreme testing, right?). Die dag heb ik niet veel anders gedaan dan video’s ge-edit en foto’s gemaakt voor mijn blog, echte zware arbeid kwam er niet bij kijken. Ik bracht ‘em aan om 10h ‘s morgens maar rond half 3 begon ik al de eerste glans op te merken. De foundation zat dus nog maar 4 uur op mijn gezicht (was zeker niet slecht) maar mijn Revlon ColorStay foundation houdt het veel langer vol en is de helft goedkoper dus ik wilde de Pro Longwear nog wel wat verder testen. Helaas, tegen half 9 was ik Mrs. Glansbol herself en besloot ik om ‘em er maar af te wassen.


Je zou denken dat ik blotting papers kon gebruiken om tussendoor even bij te werken maar dat doe ik in het echte leven ook niet. Ik wilde ‘em testen zoals ik in het dagelijkse leven ook zou doen (en daar heb ik nu eenmaal geen tijd om te blotten). In België zijn temperaturen van 28°C uitzonderlijk dus wilde ik de foundation verder blijven testen op (voor ons) gewone dagen. En opeens werd het een heel ander verhaal. Ik gebruikte de foundation een heel week mét en een week zonder de MAC Prep & Prime primer en ik zag onmiddellijk verschil. Met primer bleef het glanzen uit tot ongeveer 7h ‘s avonds. Zonder primer ging ik al wat vroeger glanzen maar zeker niet na 4 uur te dragen. Wat een verschil ! 

Ik kocht de foundation dan wel om het warme weer te overleven, uiteindelijk bleek hij toch niet zo goed te werken daarvoor. Voor gewone dagen werkt hij dan weer wel schitterend waardoor ik ‘em dan ook wil blijven gebruiken. Van de houdbaarheid kan ik niets zeggen, hij blijft gedurende de hele dag goed zitten. Stiekem verkies ik op de warmere dagen toch nog steeds mijn Revlon ColorStay maar de Pro Longwear van MAC is op dagen met gewone temperaturen ook zeker niet slecht.

De MAC Pro Longwear foundation kan je vinden bij de MAC winkel of online  voor €33,50.

Welke foundation is jouw favoriet ?

Stay gorgeous !

Anke

4 opmerkingen:

 1. Toch een beetje jammer dat hij het niet helemaal volhield op de hele warme dagen, maar je hebt dan wel voor nu een fijne foundation :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ! Had het ook graag anders gezien maar ja ...

   Verwijderen
 2. Wel balen, zeker als je 'm net voor die reden kocht eigenlijk .. Op warme dagen gebruik ik de Double Wear van Estée Lauder, en op gewone Belgische zomerdagen (hahaha) gebruik ik de Clinique Beyond Perfection!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van Estée Lauder staat al enorm lang op mijn verlanglijstje en heb er al zoveel goeds over gehoord ! Misschien moet ik 'em binnenkort toch maar eens gaan halen :D

   Verwijderen