zaterdag 19 september 2015

Verslag Tenerife

Ik ben al bijna een weekje terug van Tenerife, dat hebben jullie (misschien) al wel kunnen merken. Wat was het fijn ! Even 10 daagjes weg, genieten van de zon en het strand voordat het hectische leven weer begint. Net zoals vorig jaar, wilde ik jullie laten meegenieten van al dat moois op Tenerife. Wie mij volgt op Snapchat en Instagram, heeft al heel wat moois mogen bewonderen maar ik wilde er ook een apart verslagje van maken. Hier komt 'ie!


Tenerife is een van Canarische eilanden, ter hoogte van Afrika. Je kan je dus wel voorstellen dat het er enorm warm was ! Het eiland is op zich niet zo groot, je doet er ongeveer 4 uur over om heel het eiland rond te rijden. We hadden 10 dagen, dus we wilden zoveel mogelijk van het eiland zien.


Het appartement lag gelegen in Golf Del Sur, helemaal het zuiden van Tenerife dus. Van hieruit kon je makkelijk alle kanten op. Als je helemaal voor de winkels gaat, dan kan ik je Los Christianos en Playa de Las Americas aanraden. Je hebt er de grotere winkels zoals bij ons (denk maar aan de Zara, Springfield en Mango) maar ook Stradivarius, Guess en verschillende parfumerieën kan je hier terugvinden. Trekpleister ? Het Hard Rock Café en de fontein die tussen 21-22h water spuit op melodieën van verschillende liedjes.


Candelaria is een hele mooie plaats om te bezoeken. Het is niet groot en niet echt toeristisch maar als je eens een mooie kerk wilt bezoeken, is dat zeker een aanrader. Er staan heel wat mooie kerken in Tenerife maar deze springt er voor mij toch uit. Een groot plein voor de kerk en de zee naast je, geeft je echt dat typische Spaanse gevoel.


Santa Cruz de Tenerife, Santa Cruz afgekort, is de hoofdstad van dit eiland. Je zou denken dat dit heel toeristisch is ? Think again, dat is absoluut niet het geval! Ik had op zich hele hoge verwachtingen van deze hoofdstad maar deze werden niet echt waargemaakt. Echt veel heeft de hoofdstad niet te bieden, tenzij je wilt gaan winkelen en de plaatselijke markt wilt gaan bezoeken.

De must see waar Tenerife zijn oorsprong vindt, is El Teide. El Teide is de vulkaan die ervoor gezorgd heeft dat er een eiland is ontstaan. 3718 meter hoog, daar moet je dus wel wat voor over hebben. Te voet zag ik dat niet echt zitten, haha ! Maar de wegen zijn goed (wat zeg ik : heel goed) berijdbaar, dus met de auto helemaal naar boven rijden, is helemaal geen probleem. Je heb verschillende uitkijkpunten op weg naar de top zodat je kan genieten van de mooie landschappen errond.Als je je zwembad beu bent en je wilt in de oceaan gaan zwemmen, dan is El Medano the place to be, gekend voor zijn surfers en kiters. Verwacht geen wit zand, zeker niet. Zwart zand it is ! Heel gevaarlijk om te verbranden dus goed insmeren is de boodschap (geloof mij : ik kan uit ondervinding meespreken!). Dit is wel ietsje meer toeristisch maar heel leuk om te doen.


Uiteraard heb ik nog een filmpje om af te sluiten; om al het moois dat ik daar gezien heb, op video te zetten. Veel plezier met kijken !


Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Ik maak nu ook filmpjes van m'n reis in aanvulling van m'n reisfoto's! Geeft toch direct een héél ander beeld he!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad ! Precies alsof je er dan bij bent ;D

      Verwijderen