woensdag 16 september 2015

Niet zo'n fan : Clown Contouring


Het is even een tijdje geleden dat ik nog een 'Niet zo'n fan'-artikeltje heb gemaakt omdat er gewoon niks was waar ik geen fan van was. Maar onlangs is er iets opgedoken waar ik toch hoge wenkbrauwen bij zette : clown contouring. Jullie zagen het all over social media en het internet verschijnen, want zo heb ik het ook ontdekt. Wat is het en waarom ben ik er geen fan van ? Dat lees je vandaag!
 

 Het gewone contouren en highlighten kennen we allemaal wel. Het is bedoeld om ons gezicht meer vorm te geven; om je neus minder breed te maken, om je jukbeenderen hoger te laten uitkomen, etc. Iedereen doet het tegenwoordig en het is een mooie manier om je features, die je al hebt, eens extra in de verf te zetten (letterlijk en figuurlijk, haha!).


Onlangs verscheen de trend 'clown contouren' op het internet. Het gewone contouren kan je er zo in herkennen : de donkere strepen om de schaduwen te creƫren, de witte/lichte kleuren om te highlighten. Dat is het enige wat ik kende tot dusver. Nooit gedacht dat er ook een extremere vorm van bestond. Zoals de naam het zelf al zegt : je ziet er echt uit als een clown, met al die verschillende gekleurde concealers. Eenmaal alles ingeblend, zie je er niks meer van terug. Maar welke meerwaarde, buiten het normale contouren en highlighten, geeft dit ?


Waarom ik er niet zo'n fan van ben ? Niet alleen sta ik 's morgens niet zo lang voor de spiegel (heb er gewoon geen tijd voor), ik vind het gewoon heel extreem. Het is bedoeld om je extra flawless te maken. Een effen gezicht is mooi, maar ook heel onnatuurlijk. Door de verschillende gekleurde concealers aan te brengen, zullen alle oneffenheden en verkleuringen verdwijnen in je gezicht. Heel mooi als je eens een fotoshoot hebt of als je een avondje gaat stappen. Ik weet ook (wel, veronderstel ik toch) dat niet iedereen dit doet op doodnormale dagen, het is leuk als je eens extreem wilt gaan. Dan zit je hier aan het juiste adres!
Wat vind jij van deze trend ?

Stay gorgeous! 

Anke

0 reacties:

Een reactie posten