vrijdag 23 oktober 2015

Bananenpoeder

Je leest het inderdaad goed : bananenpoeder. Van kokosmelk in je gezichtsreiningsritueel tot bananenpoeder bij je make-up. Het moet niet gekker worden. En toch... Kim Kardashian swears by it want het zou allerlei goede dingen doen op make-up gebied. Wat het juist doet en waarom ze er zo gek van is, lees je uiteraard hier.



Bananenpoeder is, in tegenstelling tot de naam het laat vermoeden, helemaal niet afkomstig van bananen. Waarom wordt het dan wel zo genoemd? Een gewone gezichtspoeder ziet er een beetje huidskleurig of zelfs transparant uit. Bananenpoeder heeft - zoals je al kan raden - een ietwat gelige kleur. En het is net die gelige kleur dat het doet. Het zou vrijwel bij elke huidskleur passen om de roodheden en de donkere kringen onder je ogen te maskeren. Klinkt veelbelovend, lijkt wel op een wondermiddel ! Maar niet alleen kan je het bananenpoeder gebruiken als camouflage, ook als highlighter zou het perfect werken aangezien het zo'n lichte poeder is.


Ik kan geloven dat Kim Kardashian (of liever gezegd : de MUA ervan) er zo'n fan van is. Waar kan je dat wonderspul nu vinden ? Het eerste bananenpoeder waar ik ooit tegenop botste, is dat van Ben Nye. Too bad, dit merk is niet te koop in België (zijn we ondertussen wel gewoon, right?). Dus ik heb naar een aantal merken gezocht die banenpoeder verkopen én die in België te koop zijn. Zo heb je onder andere de MAC Shaping Powder in Soft Focus. Zo geel als een banaan én te krijgen in België. Maar ook heb je merken zoals Make-up Forever, Bobbi Brown, ... die allemaal dit soort producten verkopen. Heb je geen idee waar te kijken als je de winkel binnenstapt? De MUA's helpen je met veel plezier met je zoektocht !


Nu ik dit zo allemaal op een rijtje gezet heb, wil ik precies toch ook eens zo'n bananenpoeder uittesten. Wat denk je ?

Heb jij bananenpoeder in je make-up collectie zitten ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten