woensdag 21 oktober 2015

Gezichtsverzorging : echt nodig ?

Als beautyblogger schreeuwen we het bijna van de daken : verzorg jezelf en je huid goed, je hebt er alleen maar voordelen van. Gebruik de juiste producten voor je huid, je huid zal je alleen maar dankbaar zijn. Maar waarom doen we dat ? Is gezichtsverzorging echt nodig of is het maar een fabeltje dat ons aangeleerd werd?


Uiteraard zal het wel iets van voordelen hebben, anders zouden we er zo niet op hameren dat het goed voor jou is. Je moet alleen de juiste producten voor je huidtype gebruiken, anders heeft het niet echt zin. Gezichtsverzorging doe je best 2x per dag : 's morgens en 's avonds. Lijkt logisch maar er zijn genoeg mensen die er niet eens aan denken om hun gezicht te verzorgen, laat staan 2x per dag.

's Morgens je gezicht verzorgen is een must. Je hebt geslapen, misschien zitten er nog restjes make-up op van de dag ervoor en waarschijnlijk breng je ook make-up op voor de dag die aanbreekt. Allemaal leuk maar een goede verzorging is al de eerste stap naar een goede basismake-up. Je hoeft je verzorging echt niet moeilijk te maken. Even met een watje en wat micellair reinigingswater langs je gezicht en een goede dagcrème met SPF, that's all you need. De droge huidjes kiezen best een crème die goed hydrateert, voor de mensen met een iets vettigere huid kan ik een crème op gelbasis wel aanraden. Gel zorgt ervoor dat je huid toch gehydrateerd blijft zonder het nóg vettiger te maken. Laat even goed intrekken en breng daarna eventueel je dagelijkse make-up aan.


Het zal je dan ook niet verwonderen dat je 's avonds je make-up er moet afhalen. Doen hoor ! Doe je dat niet, dan geraken je poriën verstopt en krijg je puistjes. Als het snel moet gaan, kan je makkelijk een gezichtsreinigingsdoekje gebruiken of een watje met micellair reiningswater. Let wel op met die doekjes : vele doekjes bevatten alcohol die je huid nog verder kunnen uitdrogen. Daarom zou ik het alleen doen in noodgevallen, zeker niet elke dag. Een goede face wash erna is ook zeker een aanrader, vermits dat alle laatste restjes make-up en andere vuiligheden er dan mee afkomen.

Je huid stopt niet met werken 's nachts. Het zal ervoor zorgen dat het zichzelf herstelt van de schade die het overdag heeft opgelopen. Hey, de zon en uitlaatgassen zijn nu immers niet zo heel gezond. Daarom produceert de huid allerlei stoffen om zichzelf te kunnen herstellen. En om het een duwtje in de rug te geven, kan je je huid helpen met de juiste producten te gebruiken voor jouw huidtype. Heb je een droge huid; smeer dan een rijke crème die voldoende hydrateert zodat, als je 's morgens wakker wordt, je als het ware een babyvelletje hebt. Heb je een gemengde tot  vette huid, laat dan zeker die hydratatie niet achterwege ! Ik dacht vroeger dat, omdat ik een vette huid heb, ik juist niet moest hydrateren omdat mijn velletje dan nog vettiger zou worden. I was wrong. Je huid heeft net die stoffen nodig om zich verder te kunnen herstellen, skip ze dus niet.

Verzorg jij je huid zoals het zou moeten ?

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Ik moet zeggen dat ik mij hier heel goed aan kan houden, zowel de reiniging als de verzorging!
    x

    BeantwoordenVerwijderen