zondag 18 oktober 2015

'Jij bent blogger, wat doe je dan precies?

'En wat zijn jouw hobby's?' 'Bloggen!' 'Wat?'. Dat scenario heb ik al een aantal keren ondervonden. De meesten verwachten een antwoord zoals 'Koken', 'Hardlopen' of 'Lezen' maar mijn antwoord is steeds hetzelfde : bloggen. Daarna krijg ik geregeld reacties, van 'Is dat wel een echte hobby?' tot 'Wat doe je dan precies?'. Ik kan ze het niet kwalijk nemen, het is een fenomeen dat pas de laatste jaren is beginnen groeien. Veel misverstanden 'dat het alleen maar wat artikeltjes typen is' of 'heel der dagen achter de computer zitten' is. Niets is minder waar, een blogger zijn en een blog hebben is veel meer dan dat!

Ik heb al verscheidene artikeltjes getypt over hoe het is om een blog te hebben en wat voor planning er steeds vooraf gaat; voor jullie een artikeltje te zien krijgen (klik hier en hier als jullie dat graag willen lezen). Bloggen is iets heel anders dan in 3 minuten een artikeltje typen. Er kruipt heel wat meer tijd in, soms wel meer dan je denkt. Maar ik haal er enorm veel voldoening uit! Had me dat 4 jaar geleden verteld, dan zou ik je nooit geloofd hebben. Jullie lieve berichtjes, Tweets, reacties maken het allemaal zoveel leuker, dat ik er nog niet eens aan wil denken om te stoppen met bloggen.

Maar het is natuurlijk een hele goede vraag van mijn omgeving : wat doe je nu als blogger precies ? Als blogger schrijf je over je interesses. Mijn interesses liggen bij alles wat beauty-gerelateerd is. Het eerste wat ik doe bij magazines is doorbladeren naar de beauty artikels. Ik vind de rest uiteraard ook interessant maar de beauty corner vind ik nu net ietsje interessanter. Ik vind het leuk om te lezen over fashion items en de nieuwste trends op dat gebied maar ken er te weinig van om er over te schrijven, laat staan om er een blog over te beginnen. Als ik ga winkelen, ga ik na welke leuke producten ik kan kopen op die bepaalde plaats. Ik loop natuurlijk ook nog andere winkels binnen maar een geslaagde shoptrip is toch als ik met een nieuw nagellakje of ander beautyproduct terugkom.


Bloggen is een stukje van jezelf op internet zetten. Klinkt eng en ik snap dat dat in het begin een grote stap is maar if you never try, you will never know. Je kan misschien wel denken dat er tegenwoordig zo'n 1000en blogs bestaan, toch zijn ze allemaal uniek. Waarom? De persoon achter de blog is even uniek als de blog zelf. Iedereen heeft een andere schrijfstijl, fotografiestijl, ... Zelfs de vormgeving van je blog hangt af van de persoon die je bent. Dat maakt het leuk om verschillende blogs te ontdekken : je leert als het ware de persoon achter de blog een beetje kennen, al is het op een indirecte manier. Bloggen is je mening en ervaringen delen via internet. In het echte leven kan je dat ook doen maar bereik je er maar een aantal mensen mee : je vrienden en familie. Is het niet leuk om je ervaringen te delen met zoveel andere mensen die dezelfde interesses delen? Die even gepassioneerd zijn zoals jij over een bepaald onderwerp? Je kan er zoveel andere mensen mee helpen, mee inspireren wat jij te zeggen hebt. Ervaringen delen, tips geven en vooral : bijleren van anderen over de dingen waar je van houdt.

Bloggen is inderdaad meer dan alleen maar artikeltjes schrijven. Het is je hart en ziel erin stoppen, een verhaal vertellen aan de rest van de wereld.

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Mooi omschreven! Het is ZO moeilijk om uit te leggen wat ik als (beauty) blogger precies doe eh...

    BeantwoordenVerwijderen