maandag 23 november 2015

Blogger en wetenschapper : wat een combinatie !

Iedereen weet ondertussen dat ik geen gewone beautyblogger ben. Ik heb geen studies van visagiste of schoonheidsspecialiste gedaan, ik doe dit gewoon als hobby. Lekker bezig zijn met productjes, dingen uittesten, mijn mening erover geven ... Het is iets wat ik graag doe en waar ik van plan ben om er nog even mee door te gaan (zolang het gaat liefst !). Maar de meesten onder jullie weten wel dat ik een wetenschappelijke richting doe. En ja: daar horen de witte labojassen en proefbuisjes bij. Overdag wetenschapper, 's avonds en in het weekend beautyblogger. Blogger en wetenschapper : wat een combinatie!Twee verschillende werelden die elkaar mooi aanvullen. Het is uit de wetenschap dat producten voortvloeien. Het is uit de wetenschap dat ingrediënten geselecteerd worden om producten te maken. En het is ook uit de wetenschap waardoor ik weet wat er allergische reacties kan geven en wat niet, wat uiteindelijk goed is voor je huid en wat je beter kan vermijden. Biomedische wetenschappen is een richting naast Geneeskunde. Wij zien geen patiënten maar werken met stalen van patiënten. Wij moeten geen diagnoses stellen maar onderzoeken stalen op molecules die een aanwijzing kunnen geven wat een patiënt mogelijk kan hebben. Het is heel complex maar net een puzzel. De puzzel oplossen, geeft je een enorme voldoening ! Wij leren hoe ziektes ontstaan, hoe je lichaam reageert op bepaalde stoffen, dat heeft Geneeskunde veel minder. 

Doordat wij zoveel mechanismen zien van stofjes en hoe deze inwerken op het lichaam, komt deze kennis goed van pas om jullie ook te laten weten wat goed is en wat juist niet. Uiteraard begin ik geen moeilijke namen rond te strooien, dan kan ik beter een les biologie beginnen geven. Maar het komt wel van pas. Voorbeelden van zo'n artikels waarin ik een beetje de mechanismen probeer uit te leggen, zijn deze van het haar en deze van SLES. Zoals je ziet : geen moeilijke namen maar wel proberen duidelijk uit te leggen hoe het net zit zodat het voor jullie ook logisch lijkt!


Dat ik wetenschapper ben, betekent niet dat ik elk uur van de dag met mijn neus in de boeken zit (al scheelt het niet veel, haha!) of dat ik tot middernacht experimenten bezig ben. Ik heb genoeg weekenden waar ik amper een boek zie, laat staan thuis ben. Weekends zijn voor te ontspannen, om leuke dingen te doen. Niet dat mijn afgelopen jaren en mijn thesis nu minder leuk zijn, helemaal niet (ik vind dat de tijd enorm snel vooruitgaat, voor je het weet is het alweer juni en ben ik klaar met mijn jaren als student). De weekends zijn om te ontspannen, om even weg te zijn van al dat schoolwerk. Soms lukt dat en vliegt dat weekend voorbij, soms ben ik gewoon thuis en werk ik zan schooldingen want ja : buiten mijn thesis heb ik nog gewoon les. Of ik blog ! Het is zo in elkaar verweven, ik kan er niet rond dat ik én beautyblogger én wetenschapper ben. Een unieke combinatie wat jullie ook alleen maar ten goede komt.

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten