zondag 8 november 2015

Make-up reclame door de jaren heen

Make-up is er natuurlijk altijd al geweest. Mijn grootmoeders gebruikten het, al was het niet zoveel. Een licht blosje, een beetje lipstick en een nagellakje of 2. Wij kennen de make-up reclames tegenwoordig als serieus gephotoshopped maar in die tijd was er dat toen nog niet. Ik vond het wel leuk om de make-up reclame van vroeger eens vanonder het stof te halen en met jullie te delen. Memory lane, here it comes !


Wie zou deze Maybelline reclame nog herkennen ? Vandaag de dag zijn het van die modellen met perfecte huid en de langste wimpers die je je maar kan voorstellen. Toen was die technologie er nog helemaal niet. Zo vintage ! Kijk ook even naar de producten : de verpakking van toen vs nu. Helemaal anders en zo leuk om het verschil te kunnen zien, de vooruitgang die de verschillende merken hebben gemaakt.


Miss Dior kennen we ondertussen allemaal wel. Het is een tijdloos concept op zich. En dat tijdloos, dat mag je echt wel letterlijk nemen. Dior bestaat natuurlijk al sinds 1946 (wat een lange tijd !) en heeft al heel wat topproducten gelanceerd. Dit was de advertentie voor de eerste Miss Dior. Een collectors item als ik het zo bekijk. Helaas kan ik de geur niet via de computer naar jullie doorsturen, heb 'em trouwens zelf nog niet geroken maar ik ben er zeker van dat het niet slecht KAN ruiken.


Wie kent die roze lipsticks met parelmoerglans niet meer ? Ze worden bestempeld door ons als 'lipsticks van vroeger' maar toen was het de trend om deze soort lipsticks te dragen. Deze reclame is van Max Factor. Kan je niet indenken om dat volgens deze grafische vormgeving nog een reclame af te beelden, toch ? Kijk ook even naar de oogschaduw : fel aangezette highlighter onder de wenkbrauw en sterk geaccentueerde onderste wimpers met mascara. Helemaal in de tijd van toen !

Wat vind jij van deze vintage reclame ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten