maandag 7 december 2015

Baking

De titel zal je misschien misleiden maar nee : we gaan het niet over een ovenschotel hebben of een recept om cupcakes te bakken. Baking is ook een term in de make-up wereld waar ik zelf niet zo heel erg veel over wist. Aangezien ik waarschijnlijk niet de enige ben, wilde ik door dit artikel te schrijven meer te weten komen over deze term en waarom MUA's het doen. Want we zijn uiteraard nooit te oud om bij te leren !


Na contouren, highlighten en strobing hebben we baking. Baking is een term die in de wereld van de dragqueens vaak gebruikt wordt. We weten allemaal dat ze niet gewoon hun make-up doen, maar echt plamuren en de meest extravagante looks maken. Vind ik op zich wel heel mooi (maar laten we nu niet aannemen dat ik zo over het straat zou lopen, haha!). En de trend is duidelijk overgewaaid naar het gewone make-up leven. Wat betekent het nu eigenlijk ? Het betekent zoveel als je transparante poeder 10 minuten laten zitten op je gezicht. Je lichaamswarmte zorgt er dan voor dat je concealer en foundation geset worden zodat het niet in de lijntjes gaat zitten gedurende de dag. Na die 10 minuten neem je een grote kwast en veeg je het overtollige poeder weg (laat geen sporen na omdat het net transparant is).  The queen of make-up Kim Kardashian (of eerder gezegd : haar make-up artist) doet het al jaren en het wordt ook meer en meer gebruikt op de catwalk.

Baking is eigenlijk ook een beetje plamuren. Met een lichte BB-creme moet je dit niet proberen (alhoewel, wie weet werkt het wel!) omdat die net een te lichte dekking geeft. Je gaat echt voor een volle dekking als je dit doet. Dat houdt me op zich wel een beetje tegen om het zelf eens te proberen. Ik draag heel graag make-up maar hou het binnen de perken. Onderstaand filmpje legt YouTuber Heidi Hamoud uit hoe je het best baked. Het resultaat is inderdaad enorm mooi en flawless. Als je elke morgen tijd hebt om dat te doen : super ! Persoonlijk is dat niet iets wat ik elke dag zou doen aangezien het al snel too much wordt maar voor feestjes ... Zeg nooit nooit!


Wist jij wat baking inhield ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten