woensdag 9 december 2015

Hoe tot rust komen ?

Midden december. Dat betekent voor de mensen in het middelbaar bijna gedaan met de examens, voor de studenten aan hogeschool/universiteit betekent dat paniek want de examens zijn in volle aantocht. Of je hebt eeb drukke dag op het werk achter de rug. Een ding hebben ze gemeenschappelijk : stress. De boosdoener van al de kwaaltjes. Het is belangrijk dat je wat tijd voor jezelf neemt zo na een examen of een dagje leren (is iets heel anders dan uitstelgedrag!), anders hou je dat gewoon niet vol. Ik heb al heek wat blok-en examenperiodes doorgemaakt dus ik weet wat het is op gestresst te zijn. Vandaag deel ik je mijn tips om even tot rust te komen.


Er is niks zo geweldig dan je strakke skinny uitdoen en je meest comfy (lees : joggingbroek en oversized pull) aan te trekken, je haar in de meest rommelige knot te steken. Relax mood on. Het liefst ook nog al je make-up eraf halen. Zalig dat gevoel. Alleen dit al doen, brengt me helemaal tot rust. Het betekent voor mij het einde van de dag. Een zalig warme douche, of liefst nog een bad met lekkere zeepjes, erna en ik ben helemaal zen. Uiteraard kan je dit doen direct na je examen maar dan garandeer ik je niet dat je zal wakker blijven boven je boeken, haha !


Wat ook kan helpen, is gewoon even met iets anders bezig zijn. Je laat je werk/school los en concentreert je op iets helemaal anders. Dat kan gaan van gezellig koken, tot een halfuurtje tv kijken tot je social media checken. Even helemaal niet denken aan alles wat je die dag gedaan hebt, gewoon een beetje me-time. Probeer je 's avonds ook niet teveel op te jagen, maar probeer ontspannen je dag af te sluiten door het gezellig te maken: een boek lezen bij de open haard, een filmpje kijken, een lange wandeling maken of gewoon gaan slapen als je het nodig hebt (kan natuurlijk ook en lijkt me logisch na een drukke dag). Soms zijn kaarsjes aansteken al een goede remedie om tot rust te komen. Wat je ook kiest, zorg dat je ontspannen bent na een stressvolle dag. Stress is voor niets goed en constant onder stress staan eist zijn tol na een paar dagen. Tot rust komen en je lichaam de tijd gunnen om zich te herstellen en te ontspannen, is dus zeker nodig!

Tot rust komen is voor mij nodig. Ik ben van mezelf een stresskip, zeker als er bepaalde deadlines te halen zijn of de dagen tellen af naar een examen. Dan weet ik niet waar eerst te beginnen en loop meer als een kip zonder kop rond dan wat anders. Tot rust komen is dus echt een noodzaak. Ik probeer minstens een avond in de week mijn computer wat vroeger af te sluiten en in bed te kruipen met een goed boek. Gewoon, even wat tijd voor mezelf. Als ik dat niet doe, dan ben ik nog uren bezig, ook na middernacht en dan haal ik het einde van de week gewoon niet eens. Ontspannen is dus een must !

Wat doe jij om tot rust te komen ? 

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten