woensdag 3 februari 2016

Dingen alleen doen

Een egoïstisch artikel aan de titel te lezen ? Niet helemaal. Hoe leuk het ook is om met anderen dingen te doen, soms is een beetje tijd voor jezelf nemen geen luxe. Is het raar om dingen alleen te doen of heb je er soms toch even nood aan ?Alleen dingen doen lijkt in het begin heel eng, zo ervoer ik het alleszins. Van in het middelbaar tot 2 jaar geleden ging ik elke dag met mijn vriendinnen naar school. We spraken af op een bepaalde plaats en namen dan de bus verder (in het middelbaar was dat de fiets). Ik was nooit alleen, had altijd dat leuke gezelschap bij me. Even bijpraten over van alles en nog wat, lachen en gieren over de zotste dingen die we meegemaakt hadden. Plots ging ik een andere afstudeerrichting doen en was ik helemaal alleen aangezien mijn vriendinnen nu andere uren hadden. Gedaan met ze op te wachten in het station, opeens zat ik alleen op de bus. De meeste klasgenoten in mijn nieuwe richting zaten op kot, dus ik nam de trein en bus 's morgens helemaal alleen. Was wel wat raar en in het begin heel eng om helemaal alleen te zijn als je al die jaren gezelschap gewoon was. Bonkend hart, wat zenuwachtig. Lijkt een rare reactie maar ik voelde mee heel onzeker toen.

Maar natuurlijk leer je je daar mee omgaan, leer je je aanpassen aan nieuwe situaties. En wat bleek ? Het is helemaal niet zo erg om alleen te zijn of alleen dingen te doen. Om alleen het stad in te gaan en te gaan shoppen. Om alleen iets te gaan eten of te drinken. Soms heb je gewoon even tijd voor jezelf nodig. Je hoeft met niemand rekening te houden, kan alles doen wat je wilt. Je eigen regels. Natuurlijk is het leuk als je met vrienden op stap gaat, je maakt eens zo veel plezier. Maar af en toe heb je eens tijd voor jezelf nodig. Om na te denken over dingen die in je leven gebeuren. Om juiste beslissingen te kunnen nemen. Of gewoon om te genieten van je eigen gezelschap, met een goed boek en een drankje op een terras.

Iets alleen gaan eten of drinken blijf ik nog steeds een beetje raar vinden. Mensen kijken je aan maar die blikken moet je eigenlijk negeren. Waarom zou je niet gezellig iets gaan drinken in je eentje? Hoeveel mensen zitten er niet alleen in een café of restaurant hun krant te lezen? Hoeveel mensen in pak eten 's middags niet alleen in een restaurant (weliswaar met het gezelschap van hun smartphone)? Als je er zo bij nadenkt, doen veel mensen het. Het is al lang niet raar meer om alleen dingen te doen. Er zijn zoveel studenten die tussen de lessen door even gauw het stad in duiken, en velen zie ik alleen rondlopen. Helemaal geen schande!

Vind jij het erg om dringen alleen te doen ?

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Ansich vind ik het niet erg om even alleen te zijn en over de middag alleen even wat te gaan wandelen etc. Maar alleen uitgaan vind ik wel eng.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen uitgaan, vind ik inderdaad ook maar eng. Dan heb ik liever toch ook wat vrienden om me heen :/

    BeantwoordenVerwijderen