vrijdag 19 februari 2016

Je styling tools onderhouden

Als er iets is wat ik zowat elke week gebruik, zijn het mijn haartangen wel. Ik gebruikte ze voordien niet zo heel erg veel, vooral voor speciale gelegenheden. Sinds ik mijn stijltang heb, gebruik ik ze regelmatig. Uiteraard moeten ze ook onderhouden worden. Er blijven niet alleen haren achter maar ook andere viezigheden zoals vet, huidschilfers en allerlei haarproducten. Het is dus belangrijk om je haartangen te onderhouden op de juiste manier zodat je er langer van kan genieten. Hoe doe je dat juist ? Daar kom je vandaag achter !


Het is geweten dat, als je je styling tools verschillende keer per week gebruikt, dat er echt heel wat viezigheid in kruipt. En heb je de ook al eens gedacht aan de omgekeerde richting : viezigheid dat zo terug in je haar kruipt? Brrr, de gedachte alleen al... Die viezigheid zorgt er ook voor dat je tools gewoon niet meer werken zoals in het begin. Ze warmen niet zo snel meer op of verliezen zelfs warmte. Dus nee : je stijl - en krultang moet je goed onderhouden, zoveel is zeker. Maar hoe doe je dat op een correcte manier ?

Olijfolie. Het is een middel om mee te bakken, het is een goede hydraterende conditioner en ... een perfect schoonmaakproduct ! Doordat olijfolie een olie is, komt deze vettigheid goed van pas om al die viezigheid van je styling tools te halen. Ook heeft olijfolie een antibacteriƫle werking zodat je tools gedesinfecteerd worden tegelijkertijd (niet dat je dat wilt in je haren, toch?). TIP: maak je toestellen schoon als ze al wat afgekoeld zijn maar nog niet helemaal koud. Hierdoor komt de vuiligheid er gemakkelijker mee af dan dat ze helemaal afgekoeld zouden zijn.


Uiteraard kan je ook the good old ontsmettingsalcohol gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je tools voldoende zijn afgekoeld aangezien anders de alcohol nogal snel verdampt. Gewoon even met een doekje erover gaan en klaar ! De hardnekkigste vuiligheid over de moeilijkste plaatsjes kan je bereiken met een tandenborstel.

Maak jij je styling tools geregeld schoon?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten