woensdag 17 februari 2016

Voetcrème : overbodig?

We verzorgen ons allemaal heel goed in de winter : handcrème voor onze droge handen, ons gezicht verwennen we met een rijke dag - en nachtcrème. Ons lichaam smeren we na het douchen in met een hydraterende body lotion, allemaal om onze huid soepel te houden. Maar er is zowat een lichaamsdeel dat we makkelijk vergeten ...


En dat is : onze voeten. Kan jij op 1 hand tellen hoeveel keer jij je voeten al hebt ingesmeerd ? Ik helaas ook. Het is niet iets wat ik insmeer. De bovenkant van mijn voeten wel, dat is zowat met de restjes van mijn body lotion die ik niet kwijt raak op mijn benen. Maar de hele voet : nee, dat smeer ik gewoon niet in. Is voetcrème dan helemaal overbodig ? Nee, absoluut niet ! Je voeten verdienen evenveel aandacht als de rest van je lichaam. De Scholl Velvet Smooth Pedi werd niet voor niets ontworpen. In de winter kan het je misschien niet zo heel veel schelen hoe je voeten eruit zien; nu we richting de lente en zomer gaan, zijn je voeten wel net dat tikkeltje belangrijker als je eens een open schoentje wilt aandoen.


Gehwol is een merk dat wij hier thuis al jaren gebruiken. Vroeger werd het gewoon bij Kruidvat verkocht, helaas is dat niet meer het geval en vind je het nu nog bij gespecialiseerde zaken. Mijn mama krijgt makkelijk van die kloofjes in haar voeten, vooral als het heel koud is. Het is echt gewoon de droogte die haar parten speelt, helaas. Is vooral heel pijnlijk als je er op moet lopen, om nog maar te zwijgen dat die kloofjes verder kunnen barsten en bloedende toestanden kunnen geven (get the picture?). Gehwol is een Duits merk die speciale klovenzalf (€8,95) maakt met verschillende bestanddelen zoals eucalyptus en lavendel, rozenmarijn en menthol voor de verfrissing. Maar ook gewone voetcrème hebben ze in hun assortiment om overbelaste voeten, na een dagje shoppen of bij warm weer, te verfrissen en te herstellen. Ik gebruik deze crème nu niet direct, een gewone body lotion is voor mij even goed.

Je voeten insmeren, is niet echt van de moet maar kan je wel helpen tegen kloofjes, zeker in de koude winterdagen. En zo van die zalige zachte voetjes is alleen toch maar een pluspunt ?

Smeer jij je voeten in ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten