zondag 17 april 2016

Wanneer is goedkoop duur ?

Ik schrijf heel graag over budgetmerken aangezien ze makkelijk te verkrijgen zijn en de meesten echt fijn zijn voor hun prijs. Niet alle producten van de drogisterij zijn fijn, dat hoor je me niet zeggen maar een aantal drugstore finds heb ik de afgelopen jaren wel ontdekt. Het zijn echt zo van die finds die je opnieuw koopt als ze op zijn. Hoe dikwijls heb ik al niet de Maybelline The Rocket mascara gekocht ? Of het Catrice concealer paletje? Stuk voor stuk enorm fijne producten voor hun prijs. Door de jaren heen zijn de prijzen heel wat veranderd. Waar je vroeger voor €20 al met een mooi zakje van Kruidvat buitenkwam, heb je nu nog maar een paar stuks mee. Het is duurder geworden, dat is een feit (en daar bedoel ik niet alleen de make-up mee, ALLES is duurder geworden). Wanneer wordt goedkoop duur ?


Dat is op zich een moeilijke vraag en hangt van ieders budget af. Voor de ene kan een foundation van Maybelline rond de €12 spotgoedkoop zijn, terwijl dat voor een ander al een groot hap uit zijn/haar budget is. Het is maar hoe hoog jij je prioriteiten stelt en aan wat je je geld wilt uitgeven. Niet iedereen kan evenveel spenderen per maand aan wat hij/zij leuk vindt. Gezinnen met kinderen delen hun budget anders in in vergelijking met bijvoorbeeld een student, wat normaal is. Een gezin heeft dan ook andere prioriteiten dan een student.

Het helpt natuurlijk niet dat ook de prijzen de lucht ingaan. Essence, Catrice, Hema, … Het waren merken waarbij je makkelijk productjes kon scoren voor een fijne prijs. €1, €2, max €6 voor een productje. Dat is nu al lang niet meer het geval. Het is ook een beetje normaal dat de prijzen stijgen : de ingrediĆ«nten waarvan de producten worden gemaakt, zijn nu eenmaal ook niet gratis. Maar voor ons als consument is het natuurlijk niet zo fijn. Make-up en verzorgingsproducten zijn een luxeproduct waardoor ze niet noodzakelijk zijn en ze de eerste producten zijn die afvallen als prioriteit (maar als beautyliefhebber is dat met pijn in het hart, dat kan ik je wel zeggen!).

Wat vind ik ervan? Ik vind dat het ook een beetje per product scheelt. Zo vind ik een lipstick van €18 al redelijk duur. Ik heb er al wel een goed aantal en daardoor word ik ook wat kritischer en ik wil waar voor mijn geld, zeker als je zo'n prijs betaalt. Voor een foundation vind ik het dan weer niet zo erg om budget te gaan maar voor kwaliteit betaal je dan wel weer. Je ziet dat het niet de kwaliteit is van bijvoorbeeld Dior of Bobbi Brown maar zolang het me iets van dekking geeft, ben ik allang tevreden. Het is - zoals ik al zei - te zien waar je prioriteiten liggen. Gebruik je niet veel foundation maar je hecht wel veel belang aan je gezichtsverzorging, dan zal je er niets mee inzitten dat je iets meer betaalt voor je gezichtsverzorgingsproducten maar dat een foundation van €10 al prijzig kan zijn. 


Wat denk jij : zijn budgetmerken nog steeds budget en waar liggen jouw prioriteiten?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten