maandag 6 juni 2016

Inglot Mattifying Primer

Nu de zomer eraan komt, is het weer tijd om producten te selecteren die ik dat seizoen veel ga dragen. De zware foundation mag terug de kast in, de BB cremes en lichtere foundations mogen weer in mijn everyday bakje. Maar een ding wil ik dat blijft : de matte finish. Of het nu winter of zomer is : ik wil dat mijn huid mat blijft; in de zomer liefst ook een beetje meer dan anders. Een goede primer is dus een must ! De enige die echt wat is, is de MAC Prep & Prime. Mijn zoektocht gaat onverminderlijk voort. Deze van Inglot leek me ook wel wat, dus het is altijd het proberen waard !


Een zwarte knijptube van 30 ml : een verpakking naar mijn hart. Een knijptube vind ik hygiënischer werken dan een potje én je kan makkelijk de hoeveelheid kiezen die je eruit knijpt. Geen gedoe met teveel uitknijpen en niet gebruiken.Waar ik met volle overtuiging op de tube begon te knijpen in de veronderstelling dat het een liquid goedje was zoals bij de MAC primer; was deze een dikke, doch ietwat vloeibare substantie. De lichtgrijze substantie voelde aan zoals ... pure siliconen. En mijn tastzin was helemaal juist want toen ik naar de ingrediëntenlijst keek, stonden dimethicone en polysilicone helemaal bovenaan wat zoveel betekent dat er heel wat van inzit. Mmm ... Mensen die dus niet goed tegen siliconen kunnen, kunnen deze primer dan best skippen. Het geeft je wel een smooth canvas om mee te werken maar verstopt al snel je poriën zodat je er puistjes van krijgt ... Gemengd gevoel hierbij.Met de primer moet je toch even leren werken. Andere primers die ik al geprobeerd heb, kan je rustig inwerken en trekken bijna onmiddellijk in je huid. Bij deze van Inglot heb je even tijd nodig om 'em te laten intrekken. Goed uitsmeren en vooral: BLIJVEN uitsmeren, is de boodschap. Vanaf dat hij minder plakkerig aanvoelt, kan je met je foundation aan de slag want na een aantal minuten goed uitgesmeerd te hebben, heb je echt een glad canvas om mee te werken. Porïen en oneffenheden worden ingevuld zodat je foundation makkelijk blendt en er ook beter uitziet.

Het is natuurlijk een mattifying primer wat zoveel betekent dat hij me mat moet houden gedurende de dag. Hoge verwachtingen langs mijn kant ! Hij hoeft me geen 24 uur mat te houden maar een goede 8 uur - een gewone werkdag - is niet teveel gevraagd, toch? En voor een prijs van €20 mag 'ie best werken. Laten we zeggen dat hij de 8 uur zeker niet haalt, na een uur of 4 begin ik al mooi te glanzen rond m'n neus en voorhoofd. Spijtig ! Wel moet ik zeggen dat het 5 uur wordt als ik een foundation gebruikt die claimt mij mat te houden. Die combinatie lijkt beter te werken maar eigenlijk zou het niet mogen uitmaken welke foundation ik gebruik. Een primer hoort te werken, met of zonder matterende foundation.

Jammer ! Voor deze prijs had ik wel op iets meer gehoopt. De hoeveelheid siliconen wilde ik nog wel door de vingers zien als 'ie goed werkte maar helaas... Das was niet het geval. Mijn zoektocht gaat verder !

De Inglot Mattifying Primer kan je vinden bij de verschillende Inglot verkooppunten of online voor €20.

Welke primer is jouw favoriet?

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking: