zondag 3 juli 2016

Ik ben afgestudeerd !

Raar om te zeggen. Er altijd op gewacht en nu is het eindelijk zo ver. Ik ben afgestudeerd. Helemaal geen student meer. Damn... Ik  heb mijn Master in de pocket, zo raar om dat te zeggen. Maar ik ben fier, fier dat ik dit grote hoofdstuk mooi mag afsluiten met een diploma van een richting dat ik 5 jaar enorm graag gedaan heb. Als ik al de cursussen en handboeken op een stapeltje moest leggen, dan val ik recht achterover denk ik. Zoveel info in dat hoofdje van me gepropt, zo hard gezwoegd om alles geleerd te krijgen. Maar na 5 jaar mag ik zeggen: I did it.Als een zenuwachtig, pas-afgestudeerd-aan-het-middelbaar persoontje begon ik in 2011 (is it really?!) aan het avontuur dat 'de studententijd' heet. Niet wetende wat mij te wachten zou staan, ging ik de aula binnen voor mijn allereerste les, gewapend met een kladblok en wat balpennen. Campus Gasthuisberg is nu niet bepaald een doolhof maar toen ik er voor de eerste keer kwam, was het wat onwennig en vooral: zo groot! Wat anders in een knus klaslokaal gebeurde, zat ik nu opeens met 500 klasgenoten in een grote aula. What?! Jep, je leest het goed: 500 man. Maar 1 ding had ik gemeenschappelijk met mijn nieuwe klasgenoten: we begonnen allemaal aan een nieuw hoofdstuk.

De afgelopen jaren waren met ups en downs, waar gelukkig de ups de bovenhand hadden. Ik verbaasde mezelf dat ik me zo snel thuisvoelde in Leuven, dat het leek alsof ik nooit ergens anders naar school was geweest. De vakken die ik kreeg, lagen me helemaal (alhoewel ik Fysica en Neurofysiologie nooit leuk zal vinden maar gelukkig zijn dat uitzonderingen, haha!) en ook de praktijk in het labo was helemaal voor mij weggelegd. Als ik maar met stofjes en glaswerk mocht spelen, dan was ik gelukkig. Ik heb geen moment getwijfeld dat ik in de verkeerde richting zou zitten, ik deed het gewoon veel te graag. Na de bachelorjaren begon ik aan mijn masterjaren en die werden nóg leuker. Wat ik droomde, werd werkelijkheid. Ik kreeg een enorm interessant thesisonderwerp waar ik keihard voor gewerkt heb maar tegelijkertijd het zo leuk vond om te doen. En eerlijk? Ik heb spijt dat het jaar erop zit. 


Afgestudeerd. Het klinkt me nog steeds raar in de oren. Uiteraard wist ik dat het er ooit eens van ging komen, dat ik mijn studententijd 'vaarwel' moest zeggen maar nu dat het eindelijk zover is, krijg ik een raar gevoel in mijn maag. Heimwee? Misschien. De universiteit werd mijn comfort zone, iets waar ik met plezier naartoe ging. Niet per sé voor alle lessen (don't get me wrong: het is en blijft school, haha!) maar gewoon alles errond. De vrienden die ik er maakte, het samen reizen naar de verschillende lessen, samen afzien tijdens de lessen maar vooral: samen dingen meemaken en voor herinneringen zorgen. De dingen die samen hebben meegemaakt, zijn niet bij te houden. Nu we ieder onze eigen weg gaan, doet het een beetje pijn om afscheid te nemen. Maar ik weet dat ik ze snel terugzie want er staat nog zoveel op de planning! 

Grote vakantie nu. Tijd om even uit te blazen, om op vakantie te gaan en dingen te doen die je leuk vindt want dat is wat we verdiend hebben na dat lange gezwoeg achter onze boeken. Ik heb voorlopig niet heel veel op de planning dan werken en bloggen. De Harry Potter exhibitie is in aantocht en als grote HP-fan ben ik enorm benieuwd. Maar wat carrière gericht? Mijn plan? Dat zien jullie binnen een paar weken. Het plan is al deels uitgestippeld, deel 1 wordt binnenkort in praktijk omgezet. Maar voor nu: even genieten van het vrije leven. Prettige vakantie !

Stay gorgeous!

Anke

3 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd! En wat gped! Heel veel plezier in de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd! En wat gped! Heel veel plezier in de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma!!! ��
  Geniet van je welverdiende vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen