maandag 4 juli 2016

Snapshot


Wat een maand ! Op een maand kan zoveel gebeuren: ik maakte me klaar voor mijn thesisverdediging, het EK begon en studeerde af (zo unreal!). Kijk je mee naar mijn foto's van de maand juni?Dan denk je dat je even van het goede weer kan genieten eenmaal je je thesis hebt ingeleverd, begint het te regenen en te onweren zodat je geen voet buiten kan zetten. Bij dat alles koelde het ook nog eens geweldig goed af zodat ik weer zin kreeg in warme thee. 


Mijn eerste Ladies at the Movies en direct een schot in de roos: Me Before You was geweldig! Ik heb op het einde serieus op mijn tanden moeten bijten om niet te wenen. Een heel mooi verhaal.


Aan de andere zijde van het spectrum: ik hou ook wel van een beetje actie! De nieuwe X-men Apocalyps stond al een tijdje op de bucketlist en na mijn examen op woensdag stond ik alweer in de bioscoop. Een van de betere X-men films die ik al gezien heb.


En toen begon EK! Net zoals vorige keer, was de gekte ook thuis voelbaar. De Belgische vlaggen werden omhoog gehangen, alles werd omgetoverd in de driekleur. Zelfs onze tuindecoratie moest er aan geloven (al staat de bril 'em eigenlijk nog wel!).Ik supporterde zo hard ik kon, en dat samen met vriendinnen op groot scherm. Thuis voetbal kijken is leuk, maar met een hele groep is het nog leuker. Tegen Italië moesten we de zege weggeven maar tegen Ierland en Zweden hadden ze het gehaald. En de match tegen Hongarije was een plezier om naar te kijken. De vlag had dan toch ietsje geluk gebracht.Ik keek maar de eerste helft van de match tegen Zweden aangezien ik 's anderdaags mijn thesisverdediging had. Ondanks het feit dat de Belgen speelden en dat het warm was én dat ik stress had voor de volgende dag, had ik toch goed geslapen. Mijn hart bonkte wel als gek naarmate ik Leuven naderde maar eenmaal het lokaal binnen, viel de stress van me af. Ik presenteerde alsof ik nooit iets anders had gedaan. Met resultaat ! Mijn promotor vond mijn presentatie geweldig en beter dan verwacht, alleen het antwoorden op de vragen van de juryleden was wat minder. Maar hey: niet alles kan goed zijn, toch? Een blok viel van mijn schouders want de vakantie kon beginnen!


Twee dagen later zat ik al op de trein richting Antwerpen. Ik had er een meeting maar aangezien het weekend was, had ik maar 1 treintje per uur. Ik nam dus een vroege trein en was daarom ook veel te vroeg op de afspraak. Gelukkig is een Starbucks nooit ver weg en ging ik daar maar even de tijd doden.


Gezellig de dag even afsluiten met een wijntje. Het vakantiegevoel zat er al goed in. Even bijbabbelen over het afgelopen jaar, over de plannen die komende zijn en over de vakantie in het algemeen. I can get used to this.
Vorige week woensdag was een druk dagje ! Ik was uitgenodigd om gezellig naar Antwerpen te gaan om eerste bij Maurice coffee te brunchen en daarna naar de Lakstore te gaan! Ik was nog nooit in de Lakstore geweest (ik moest de uitnodiging voor de opening afslaan, jammer genoeg) dus je moest eens weten hoe excited ik die ochtend opstond. En terecht! Het was allereerst enorm lekker bij Maurice coffee, een echte aanrader! En de Laktstore was nog mooier in het echt, haha ! Nageltjes was mooi gelakt voor de proclamatie van die avond en vrijdag (en stiekem kocht ik ook nog 3 mooie lakjes!). 


's Avonds werd ik verwacht op de proclamatie van mijn broer. Hij hoorde tussen 14h en 15h of hij al dan niet geslaagd was. 5 jaar geleden stond ik op dat podium om mijn diploma af te halen, nu was het zijn beurt. Enorm fier op hem. Waar ik eindig met mijn hogere studies, kan hij eraan beginnen.


En toen zat ik opeens op mijn eigen proclamatie. De emoties heb ik van me afgeschreven in de blogpost van gisteren. En of het emotioneel was! Ik ben oprecht trots dat we het allemaal gehaald hebben. 

Een leuke en vooral emotionele maand. Nu kan de vakantie pas echt beginnen! Ik start met o.a. de vakantiejob, heb een dagje Brussel op de planning (Harry Potter exhibitie!) en blog lekker verder.

Hoe was jullie maand?

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Ooh die film 'Me Before You' wil ik ook nog graag zien :) Geniet van je welverdiende vakantie! x

    BeantwoordenVerwijderen