zondag 18 september 2016

Ready to take off !

Eindelijk is het zover. Als jullie dit lezen, zit ik al op de vlucht richting Madrid om daar over te stappen naar LAX. Het kriebelt enorm om dit nieuwe avontuur mee te maken. Het afscheid was zwaarder dan ik had verwacht maar daar moet je gewoon door, dat is nu eenmaal zo. Het is mààr 6 maanden, die vliegen zo voorbij; zeker wanneer eenmaal de feestdagen zijn geweest (Thanksgiving! Kerstmis! Nieuwjaar!). En toch: de krop in de keel was er wel. Het afscheidsfeestje vorige week was top, zo leuk om iedereen nog eens bij elkaar te hebben voordat ik vertrok. Maar eenmaal in de vertrekhal afscheid nemen van de achterblijvers, heeft me wel even doen slikken.


Ik heb er jaren op gewacht zonder te beseffen dat dit ook echt zo zou uitkomen. Amerika bezoeken, stond bovenaan de 'to do' lijst, iets wat ik sowieso wilde doen voor ik begon met werken en uit het huis gaan. Daarom had ik al wel een aantal dagen NY in mijn hoofd als ik zou afstuderen. Dat ik nu naar Amerika ga om te studeren, maakt het alleen maar mooier. Ik leer er niet alleen de cultuur en gewoontes daar kennen, ook wordt mijn Engels op het hoogste niveau opgekrikt. Best of both worlds. Ondanks al die spannende dingen ben ik toch wat nerveus. Na de euforie om afgestudeerd te zijn aan de universiteit zit ik morgen opnieuw op de schoolbanken. Ik had al eens laten vallen dat ik me nog altijd student voelde, ook al was ik afgestudeerd. Dat is nog altijd het geval. Toch krijg ik een beetje een flashback naar het middelbaar. Opnieuw kleinere klassen, meerdere vakken op 1 dag. Het is terug even wennen als je 5 jaar een ander ritme gewoon bent. Dat ik er mijn draai zal vinden, daar ben ik zeker van. De eerste week is altijd de 'ergste' qua aanpassingen maar daarna gaat het gewone leven mooi zijn gangetje. Mijn eerste schooldag zal alleszins enorm zonnig verlopen : zo'n 26°C.

Na veel gezucht en gezwoeg heb ik toch alles in mijn koffer gekregen. Wat zeg ik : ik heb nog plaats over. Nooit gedacht dat dat zou kunnen mij kennende, haha ! 23 kg is niet veel maar heb gelukkig nog een klein beetje handbagage dat ik mocht meenemen. De temperaturen schommelen nog tussen de 20 - 25°C in oktober/november, vanaf december koelt het af naar 17°C (dus heb zeker ook een paar lange broeken mee, haha!).

Ik hoop dat jullie klaar zijn om mee op avontuur te gaan met mij. Binnenkort zien jullie de eerste Amerika-vlog en ook zullen jullie stilletjes aan Amerikaanse producten op mijn blog voorbij zien komen. Ik ben alvast heel enthousiast en hoop dat jullie dat ook zijn!

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je naar Amerika gaat en nog leuker dat je gewoon verder gaat met bloggen! Ben benieuwd naar je leventje daar.

    BeantwoordenVerwijderen