maandag 19 september 2016

De 8 grootste beauty ergernissen!

Niets gaat altijd van een leien dakje. Ook op het vlak van beauty is dat het geval. Wie denkt dat alles rozengeur en maneschijn is, heeft het mis. Hoe vaak zit ik wel niet de klungelen waardoor ik denk 'ik haal er beter alles af en doe alles terug opnieuw.'. Helaas, daar heb ik nooit tijd voor dus probeer ik de problemen tot het minimum te beperken. Mijn 8 grootste beauty ergernissen op een rijtje: hier gaan we.


1. Mascaravlekken op je oogleden. Je hebt net de prachtigste oogschaduwcombinatie gemaakt, je hebt uren gezwoegd om alles mooi uitgeblend te krijgen, je bent nog 1 stap verwijderd van het uitgaan omdat je nog mascara moet aanbrengen .... en dan gaat het fout. Bij het aanbrengen ben je per ongeluk wat onhandig en hangt er meer mascara op je ooglid dan op je wimpers. Zucht.

2. Winged eyeliner. Moet ik daar meer uitleg bij geven? Het ene oog gaat perfect, je maakt een wing zoals je op Pinterest al zo vaak hebt zien voorbij komen. Het andere oog is een kleine disaster. 'Snel gefixt' denk je dan. Niet dus. Want voor je het weet, verknal je het helemaal. Onderstaande prentje illustreert het perfect....


3. Lipstick op je tanden. Soms heb je het door maar 9 op de 10 keer ook niet. Lipstick op je tanden krijg je doordat je simpelweg teveel lipstick hebt aangebracht. Als het een nude kleur is, is het nog geen ramp; pas als je felle kleuren draagt zoals rood of paars, dan is het hek helemaal van de dam. En meestal kom je er veel te laat achter...

4. Babyhaartjes. Je maakt een paardenstaart en enkele haartjes komen piepen. Je maakt een top knot en ook daar komen ze te voorschijn. Je doet een haarband in je ziet ze duidelijk. Hoe je het ook probeert; wat voor gel of haarspray je ook gebruikt : ze zijn te koppig voor woorden. En er een apart speldje voor gebruiken, daar zijn ze net niet  belangrijk genoeg voor.

5. Naast je nagels lakken. Net zoals bij de eyeliner: het ene hand gaat perfect, het andere hand is een klein probleempje. Wel, zeker als je niet alleen je nagels hebt gelakt maar ook je nagelriemen, de zijkanten van je nagels, zelfs je vingertoppen. En als je dan uiteindelijk de schade probeert te beperken, help je per ongeluk je manicure om zeep. Life is though.


6. Nog iets met nagels: nagels die afbreken. Je hebt maanden voor lange nagels 'gespaard', je kan ze eindelijk mooi bijvijlen tot de perfecte vorm ... totdat er eentje afbreekt. Dan zit er niks anders op dan al de rest ook maar te kortwieken... Zoals ik al zei: life is though.

7. Foundationvlekken. Of je nu een witte T-shirt aan hebt of gewoon even een powernapje op je bed doet: een goede foundation geeft nooit af. Spijtig genoeg moet je eerst natuurlijk de foundation proberen voor je weet of het een goede is. En daar horen vlekken bij. Meestal op je favoriete kledingsstukken. Die je nadien ofwel in de was moet smijten in de hoop dat de vlekken er nog uit gaan of moet weggooien.

8. Problemen met kleur matching. Je kreeg een kleurtje in de zomer maar nu we stilletjes aan naar de herfst gaan, zit je in het zogezegde tussenseizoen. Wat zoveel betekent als : je kan alle kleuren hebben tussen je lichtste tint in de winter en de donkerste tint die je in de zomer gekregen hebt. Dan komt het er op aan dat je je foundation en concealer juist matched met je kleur. Laat dat nu net het moeilijkste zijn wat er is. Voor je het weet ga je met een te donkere foundation naar je werk/school; niet alleen omdat je het moeilijk vindt om je kleur te bepalen, ook omdat we weer naar de donkerste periode van het jaar gaan en het licht toch o zo schitterend is 's morgens ...

Hoeveel beauty ergernissen herken jij ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten