vrijdag 23 december 2016

Mijn skincare routine

Mijn huid is enorm veranderd sinds ik in Amerika zit. Thuis heb ik een gecombineerde tot vette huid. Hier ? Droog. Zo droog als de Sahara. Waar dat vandaag komt ? Andere omgeving, ander eten, hormonen. Het speelt allemaal een rol. Daarom moet ik ook mijn gezichtsverzorging aanpassen. Ik had mijn producten mee van thuis maar daar kan ik eigenlijk weinig mee. Ook heb ik al gemerkt dat ik veel minder onzuiverheden heb (maar dat kan misschien ook zijn omdat ik ook veel minder make-up draag). Ik laat jullie vandaag mijn gezichtsverzorging zien!


Allereerst verwijder ik nog steeds mijn make-up met mijn micellair reinigingswater van Garnier. Ik had geen fles meegenomen (aangezien ik al over mijn toegestane gewicht zat, oeps!) dus had ik deze hier maar gekocht. Ik ben nu 3 maanden ver en ik zit 3/4de. Werkt dus heel zuinig, dat kan ik je wel zeggen (maar waarschijnlijk ook omdat ik geen full face draag elke dag). Het is belangrijk om je gezicht elke avond te reinigen, ook al draag je helemaal geen make-up. De lucht zit vol met vuiligheid (denk maar aan de uitlaatgassen van de auto's, de stoffen van de planten en bomen, ...) zodat je huid aan het einde van de dag er wel even genoeg van heeft. Reinigen is dus de boodschap, voor je gaat slapen !

Nadien stap ik de douche in en gebruik ik deze Clean & Clear Facial Cleanser. De eerste keer dat ik 'em gebruikte, verschoot ik nogal aangezien het een sterke reactie had met mijn huid. Er zit niet alleen benzoyl peroxide in, ook menthol. Het leek net alsof mijn huid in brand stond maar na een paar secondjes ingemasseerd te hebben, verdween deze verfrissende (*ahum*) sensatie. Na een aantal keren gebruikt te hebben, was er van dat prikkende gevoel niet veel meer te merken. Maar het werkte wel ! Ik had veel minder onzuiverheden en als ik er al had, verdwenen die als sneeuw voor de zon. Het duurde misschien wel 3 dagen maar eigenlijk is dat nog best snel.


Daarna komt het belangrijkste: hydrateren. Ik ben eigenlijk heel slecht in het insmeren van mijn gezicht, net omdat ik zo'n gecombineerde tot vette huid heb en ik het niet nog vettiger wil maken. Nu mijn huid aan de droge kant is, moet ik het wel insmeren; het heeft gewoon wat extra vocht nodig. Daarvoor gebruikt ik Clephar Influxions Moisture Creme. Clephar is een merk dat je alleen bij geselecteerde schoonheidsinstituten kan kopen. Deze crème werkt zo hydraterend! Mijn droge huid is meer dan dankbaar elke avond. En 's anderdaags? Zo gehydrateerd en zacht; dat is het resultaat dat ik wou !

Hoe zit jouw gezichtsverzorging eruit?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten