zondag 1 januari 2017

Goede voornemens ... Of toch niet ?

Elk begin van een nieuw jaar staat in teken van opnieuw beginnen. Je leven opnieuw op orde krijgen. Verkeerde gewoontes verbannen en jezelf nieuwe aanleren. Vroeger schreef ik mijn goede voornemens op zodat ik, doorheen het jaar, ze nog eens kon nalezen zodat ik ze zeker niet vergat. Ook schreef ik ze op om aan het einde van het jaar te bewijzen dan mensen kunnen veranderen. Dit jaar ? Dit jaar zijn mijn voornemens toch wel anders ...


De cliché's zijn waar: iedereen maakt wel voornemens over meer sporten, minder geld uitgeven en meer tijd vrijmaken voor de belangrijke dingen zoals familie en vrienden. Ik heb vaak jaren gehad waar deze dingen op het lijstje stonden. Wat bleek? Alleen dat laatste kon ik waarmaken (tja... nieuwe make-up collectie op de markt en het sparen is om zeep, right?). De jaren nadien maakte ik minder en minder voornemens omdat ik wist dat ik er mij toch niet aan kon houden of omdat ik er niet echt creatieve kon bedenken. Doelen daarentegen, die heb ik altijd al gehad in het leven. Ik heb doelen nodig om me te focussen op wat ik wil. Dat is bij deze wat ik ook dit jaar ga doen: mezelf doelen geven om te behalen.

Mijn grote doel vorig jaar was om af te studeren. Ik heb kei hard gewerkt om dat ook realiteit te laten worden. Het is nog altijd vreemd dat ik geen student meer ben, volgens mijn gevoel ben ik nog steeds gisteren aan de opleiding begonnen. Ik heb besloten om mijn plan om een PhD te doen, voorlopig vaarwel te zeggen. Ik heb de voorbije maanden goed kunnen nadenken over wat de volgende stap zou zijn en ik heb besloten om een job te gaan zoeken. Het idee om een PhD te doen spreekt me nog altijd aan maar voorlopig is er niet echt iets wat me aanspreekt. Ik heb nog niet iets gevonden waar ik van denk dat ik met volle overtuiging kan doen en dat voor 5 jaar lang. Wat niet is, kan nog komen maar voor het moment heb ik dat plan even opzij gezet. Een job zoeken en vinden, is nu het hoofddoel. Ik heb dit voorbije halfjaar in Amerika goed kunnen nadenken over welke weg ik wil inslaan en wat ik nu juist wil doen; alleen moet dat nu nog omgezet worden in realiteit.


Waarom enkel goede voornemens maken met Nieuwjaar ? Elke dag is een nieuwe kans, elke dag kan gebruikt worden om een goed voornemen te maken. Doe het nu, uitstellen vraagt om moeilijkheden. Elke dag zou je er bij moeten stilstaan dat niet iedereen dezelfde kans krijgt. Realiseer je dromen, maak doelen en plannen voor jezelf en werk ze uit; streef ernaar.

Bij deze: een goede oppepper voor het nieuwe jaar. I wish you a fantastic 2017!

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Ik ben het helemaal met je eens, maar toch betrap ik mij op het maken van goede voornemens op 1 januari.

    BeantwoordenVerwijderen