woensdag 18 januari 2017

Uitgroei

Je haar kleuren, is soms geen slecht idee. Ik ging van lang blond naar kort bruin toen ik mijn laatste examen van mijn bachelor achter de rug had. Ik had nood aan iets anders. Ik had al ongeveer 20 jaar dezelfde haarstijl ('alleen de puntjes eraf') en mijn haar was aan het einde helemaal droog en dood, dat er wel iets moest gebeuren. Zo gezegd, zo gedaan: ik ging voor een nieuwe haarkleur. Het enige nadeel ? Het onderhoud. Je haar stopt niet met groeien nadat je het gekleurd hebt dus krijg je uitgroei: je echte haarkleur komt er weer door zodat je kan zien dat je haar gekleurd is. Tegenwoordig wordt het ook wel eens verwisseld met ombré, haha! Maar dus: ik zit al zo'n 5 maanden hier waardoor mijn haar niet bijgekleurd is. Drie keer raden wat ik dus heb ...


Inderdaad: uitgroei. Ik heb al heel mijn leven dezelfde kapper (dank u, nonkeltje!) en vertrouw niemand anders met mijn haar. Met andere woorden: ik denk er niet aan om hier in Amerika naar de kapper te gaan om het te laten knippen, laat staan om het te laten kleuren (paars haar staat me namelijk niet echt...). Dus wat doe je dan ? Wachten tot je terug naar huis kan. Het is logisch dat, als je je haar kleurt, je haar groeit en je dus uitgroei ziet. De hoeveelheid hangt natuurlijk af van allerlei dingen: de voeding (meer eiwitten = snellere haargroei), de omgeving (weersomstandigheden etc.) en hormonen. Nu ik hier veel zon te zien krijg en ik veel proteïnen binnenkrijg, groeit mijn haar (en nagels) enorm snel. Mijn nagels kan ik gelukkig bijknippen en -vijlen, mijn haar daarentegen ... Dat is iets moeilijker.

Ik kan natuurlijk altijd bij de drogisterij een doe-het-zelf kit gaan halen en mijn uitgroei gemakkelijk zo oplossen. Helaas ben ik daar geen experte in en vertrouw ik mezelf op dat vlak ook gewoon niet. Het lijkt nooit moeilijk als iemand anders het doet maar eenmaal je het zelf moet doen, dan is het wel wat anders. Het lijkt alsof ik nu een omgekeerde ombré heb laten zetten : licht aan de basis, donker naarmate je naar onder gaat. Maar nee, het is uitgroei. Vroeger was ik me er wel van bewust: vanaf dat je blonde haren zag komen piepen, wilde ik opnieuw naar de kapper om het te laten bijkleuren. Met mijn thesisjaar was dat enorm moeilijk omdat ik heel der dagen in het labo stond en ik dus gewoon geen tijd had om naar de kapper te gaan. En eerlijk : het deed er gewoon niet toe, mijn thesis was belangrijker. Maar nu ... Ik probeer mijn haar zo min mogelijk in een staart te doen want dan zie je pas écht goed dat ik oorspronkelijk een blonde ben. Dus bij deze : zo snel mogelijk terug naar de kapper als ik terug in België ben !

Heb jij je haar gekleurd ? Zo ja: hoe hou jij je uitgroei bij ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten