dinsdag 6 maart 2018

Je opmaken voor een speciale gelegenheid

Dagelijks met make-up spelen, is een hobby van me. Nu ik ga werken, heb ik zo wel een routine zodat het ’s morgens snel kan gaan. Wanneer ik echter een feestje heb of een andere speciale gelegenheid, hou ik ervan om een uur uit te trekken om me op te maken. Een uur klinkt misschien heel veel maar daar zit ik snel aan met al mijn stappen ...




Een specialie gelegenheid is natuurlijk niet iets wat je elke week meemaakt. Het zijn (meestal) momenten die je vastlegt, die je je wilt herinneren. Net daarom is een klein beetje meer aandacht schenken aan hoe je eruit ziet, niet slecht. Ik ben geen fashionblogger dus ik ga me niet uitspreken over outfits. Wel ga ik de make-up bespreken; dat is nu eenmaal wat anders dan je gewone dag make-up.

We beginnen allereerst bij de basis. Als de basis niet oké is, dan klopt de hele make-up look niet meer. Meestal gebruik ik een zeer goede basis eronder. Ik heb een redelijk vette huid en het laatste wat ik wil, is dat ik begin te glanzen gedurende de dag. De Benefit Poreless Primer is diegene die ik nu gebruik. Ik gebruik ‘em al een tijdje en hij heeft me nog nooit teleurgesteld. Verder combineer ik deze met een goede foundation die heel de dag blijft zitten, ook aangepast aan mijn gecombineerde tot vette huid. Aangezien de Kat von D Lock it Tattoo foundation te donker voor me is, heb ik een goedkoper alternatief: de Maybelline Fit Me Foundation. Een budgetproof alternatief: blijft goed zitten,houdt me mat gedurende de dag en geeft me een goede dekking.  Voor een speciale gelegenheid gebruik ik al vaker iets met long-lasting capaciteiten.  Mijn dagelijkse concealer gebruik ik meestal om donkere kringen mee weg te werken. Wanneer het iets specialer moet zijn, plaats ik de concealer ook op strategische plaatsen om mijn gezicht te highlighten. Hoeft daarom niet veel te zijn, at the end of the day hou ik er niet zo van om een cakey gezicht te hebben.  




Eenmaal de minimale basis erop, is het tijd om schaduwen te creëren door te contouren. Zo dagelijks gebruik ik mijn contourpoeder maar heel lichtjes; gewoon om dat ietsje meer te geven aan mijn gezicht. (als ik er al aan denk om te contouren eigenlijk, meestal moet het gewoon snel gaan dat ik deze stap wel oversla).  Met een speciale gelegenheid wil ik er toch een beetje meer polished uitzien. Contour en highlighter op de juiste plaatsen en voila: je ziet er al heel wat meer geshaped uit dan gewoonlijk. Verder een blush naar keuze, al hou ik het meestal wel aan de lichte kant aangezien ik voor een feestje mijn ogen wat feller doe. Tegenwoordig ben ik heel into valse wimpers. Vroeger moest ik er niet zo van hebben aangezien ik het nogal omslachtig vond om aan te brengen. Sinds ik de trucjes nu wel ken en ik de techniek onder de knie heb, zijn valse wimpers er snel opgeplakt. Het geeft zo'n ander effect en voor speciale gelegenheden is dat perfect !


Qua oogmake-up kan je spelen; het hangt er natuurlijk ook vanaf naar welke gelegenheid je moet. Vergeet wel geen goede oogschaduwbasis te gebruiken zodat je kunstwerk de hele dag goed blijft zitten. Ook al doe je maar wat eyeliner op, het is belangrijk dat de pigmenten iets hebben om aan vast te grijpen zodat het nergens naartoe kan. Met de lippen juist hetzelfde verhaal: gebruik een lipliner. Niet alleen blijft de kleur over als je lipstick wegslijt, ook blijft de lipstick langer zitten aangezien het een ondergrond heeft om aan te blijven ‘kleven’. 

En dan denk je dat het gedaan is ... en dan komt de laatste stap: de make-up setting spray. Ik gebruik de All Nighter Setting Spray van Urban Decay. Je denkt dat het gewoon water in een flesje is maar schijn bedriegt. Het laat wel degelijk je make-up langer op zijn plaats zitten.

Hoe doe jij je make-up voor speciale gelegenheden ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten