woensdag 10 oktober 2018

Een jaar niet bloggen : wat heeft het met me gedaan ?

Zoals ik al in het filmpje van vorige vrijdag zei : ik heb een jaar mijn blog en YouTube verwaarloosd. Weliswaar voor redenen waar ik geen controle over had (deels toch). Misschien zou je het niet verwachten, maar het heeft wel wat met me gedaan. Ik miste het, ik miste JULLIE, ik miste mijn uitlaatklep. Mijn blog is een klein projectje waar ik op het einde van mijn 6de middelbaar mee gestart was. Jullie hebben mij kunnen volgen in mijn jaren aan de universiteit en zelfs het afstuderen. En toen ... niks meer. Het was afkicken om ineens niet meer te kunnen bloggen.


Ik blogde ondertussen al 6 jaar, 5 artikelen per week, 1 filmpje per week. Ik ging van alles naar niks. Ik dacht telkens : ik moet nog foto's trekken van die lipstick, ik moet nog swatches maken van dat oogschaduwpalette, er zijn nog filmpjes die ge-edit moeten worden, .. En toen kwam het besef: 'Nee, ik heb niks meer voorbereid, er ligt niks meer op mij te wachten'. Heel raar . Met dat ik niet meer blogde, had ik ook geen uitlaatklep meer. Als er me iets dwars zat, waren jullie er om naar te schrijven, zowel de positieve als de negatieve momenten. En nu ? Ik kropte alles op, zat niet goed in mijn vel. En mijn omgeving merkte dat ook. Ik had een andere uitlaatklep nodig om al mijn gevoelens niet op mijn omgeving af te reageren.


En toen begon ik met fitness. Het stond al langer op mijn planning om meer fysiek actief te worden. Voordien ging ik wandelen met de honden, fietste en liep ik maar nooit regelmatig. In 2017 wou ik dat veranderen, zeker na de overlijdens van mijn grootvader dit heb ik serieus zitten nadenken over vanalles en nog wat, ook over mijn eigen gezondheid. Ik heb dus letterlijk mijn sportschoenen aangetrokken vorige zomer en ben de fitness in de buurt binnen gesprongen om mij in te schrijven. Een jaar later kan ik zeggen dat dat de beste beslissing was die ik ooit gemaakt heb. Ik ben er nog lang niet, laat dat even duidelijk zijn maar de veranderingen die ik al doorstaan heb, mogen even vernoemd worden. Ik had het nodig om mijn hoofd even leeg te maken, om letterlijk af te zien en je daarna eens zo goed te voelen. En het is waar wat ze zeggen : eenmaal je resultaten begint te zien, werkt het verslavend.


Waarom ik toch terug beginnen bloggen ben? Ik ben een schrijver en ik hou van beauty producten. Een combinatie dat me niet zo snel gaat vervelen. Ik miste het schrijven. Ik miste het bezig zijn met het ontdekken van nieuwe producten en het gebruik ervan. Ik heb lange tijd geen enkel make-up product meer gekocht. Als beautyblogger heb je al redelijk wat dus je komt nooit tekort en uiteindelijk: wat is het nut om producten bij te kopen als je je enthousiasme erover niet met iemand (jullie dus) kunt delen ? Ik maakte producten op, de een na de andere. Iets wat ik vaker probeerde te doen maar me niet altijd lukte. Doordat ik niks nieuws kocht, gebruikte ik steeds hetzelfde (zoals het eigenlijk hoort, haha!). Het is maar sinds kort dat ik nog eens een make-up winkel ben binnen gestapt en daar kwam de klik weer: de liefde voor de producten en hoe erg ik het miste. Dat duwtje had ik nodig om terug te beginnen bloggen.

Dus here I am. Once again. In de hoop dat ik het nu langer volhou dan mijn vorige 'comeback'. Ik was er nog niet klaar voor om terug te komen, had eerst wat rust nodig in mijn hoofd. Maar aangezien de woeligste maanden voorbij zijn, ik eindelijk gesetteld ben en mijn tijd in het weekend beter kan indelen, wil ik het nog wel een keertje wagen. Ik wil jullie alvast bedanken om te blijven, ondanks dat er niets te lezen viel het afgelopen jaar. Ik heb er alleszins terug zin in om erin te vliegen.

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen: