maandag 28 januari 2019

6 dingen om te leren in 2019

Het nieuwe jaar is ondertussen bijna een maand bezig en zoals ik al eerder zei, wil ik 2019 een jaar van verandering maken. Fysiek gezien, ben ik al van vorig jaar bezig en die reis zetten we gewoon voor. Het is vooral mentaal waar er nog wat werk aan is. Ik wil aan de dingen werken die ik in 2018 uit het oog verloren was. Ik heb voor jullie vandaag 8 dingen die misschien toch wel eens de moeite waard zijn om over na te denken in het nieuwe jaar.



Ik denk dat ik op nummer 1 deze wel kan zetten : leer genieten.We zeggen steeds dat het jaar snel gedaan is en dat ons leven als een trein loopt. Bijna letterlijk dan. De weken en maanden vliegen voorbij en voor je het weet zijn we weer een jaar verder. Wat niet wil zeggen dat je ondertussen wel kan genieten van de kleine dingen: een goede film, een koffie gaan drinken met je beste vriend/vriendin bij de plaatselijke koffiebar, een compliment dat je van je baas kreeg, ... De kleine dingen appreciëren in het leven, daar draait het om.

Daarop volgend : geniet met mate uiteraard. Geef om je gezondheid. Sinds ik mijn grootvaders ben verloren, staat mijn gezondheid op nummer 1. Ik probeerde thuis gezond te koken en nu ik samenwoon met mijn vriend, doe ik eens zo hard mijn best. En niet alleen dat: ook met fitness probeer ik een vaste routine te kweken. Gezond eten en beweging zijn de 2 factoren voor een gezonde levensstijl (begint enorm afgezaagd te klinken maar het is wel zo). Waar ik me vorig jaar enorm slecht heb gevoeld, begint het beetje bij beetje te lukken om me terug gelukkig te voelen. En daar draagt het zorgen voor mezelf een groot deel bij bij.

'Nothing exciting happens when you're in your comfort zone'. En het is waar. Een comfort zone is goed: het voelt vertrouwd aan, je kent de scenario's die zich afspelen en hoe je daarop moet inspelen, ... Maar het kweekt een routine. Je leeft op automatische piloot. Je leven wordt voorspelbaar. Dag in, dag uit.  Probeer dit jaar eens uit je comfort zone te stappen. Dat hoeven geen grote veranderingen te zijn. Al is het maar dat je eens een compleet nieuw recept uitprobeert, een film kijkt waar je anders nooit naar zou kijken of een plaats zou bezoeken die je misschien in eerste instantie niet meteen aanspreekt. Als je het niet probeert, dan zal je het ook nooit weten of het al dan niet iets voor jou is. Naar Amerika gaan, was uit mijn comfort zone stappen. En ik heb er zó van genoten.
Doe nog eens iets voor de eerste keer. Het is een beetje zoals uit je comfort zone stappen.Wanneer was het de laatste keer dat je iets voor de eerste keer gedaan hebt ? Een nieuwe sport beoefend ? Nieuwe vrienden gemaakt ? Een nieuwe kleur blush gebruikt ? Iets terug voor de eerste keer doen, geeft je een geweldige boost energie.

Een belangrijke waar we onbewust soms niet mee bezig zijn door de schuld van de smartphones : maak herinneringen. We spreken af met vrienden, doen allerlei leuke dingen en het overgrote deel van de tijd zitten we onze social media te checken in plaats van ons te amuseren. Waarom niet terug old school : smartphones aan de kant en herinneringen maken ? Het is dat wat uiteindelijk telt: de verhalen die we later kunnen vertellen met een glimlach als we eraan terugdenken.

Het leven is te kort, dat horen we maar al te vaak zeggen. Misschien een goede reden om eens na te denken wat je echt wilt in je leven. Ben je niet gelukkig op je huidige job ? Dan is het misschien de moment om de stap te zetten naar een baan waar je wel al jaren van droomt. Of wil je zelf iets uit de grond stampen en zelfstandige worden van iets waar je je ei in kwijt kan en waar je gepassioneerd door bent? Waarom elke dag jezelf uit bed sleuren als je ook al springend wakker kan worden en je kan uitkijken naar datgene wat je het allerliefste doet?

Ik hoop dat 2019 voor jullie ook een jaar van verandering wordt. Al is het maar een verandering van omgeving, mindset of structuur, verandering is niet altijd slecht.

Wat wil jij veranderen dit jaar ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten