maandag 4 februari 2019

Hoe ik mijn haar gezond eet

Vrouwen en ons haar ... Het is nogal een combinatie. Zolang ik mij kan herinneren, heb ik lang haar gehad (want eenmaal heb ik de vergissing gemaakt om mijn haar kort te knippen .. NOOIT meer.) - qua kleur : daar kunnen we nog wel eens over discussiĆ«ren. Toen ik thuis kwam van Amerika, zag ik een groot verschil in hoe mijn  haar eruit zag. Het zag er veel gezonder uit, glansde mooi en groeide enorm snel. Mijn voeding was uiteraard anders, ik zwom als het ware in de avocado's, haha! Toen ik terug naar de 'Belgische' voeding ging, zag ik dat ook aan mijn haar. Reden te meer om mijn Amerikaanse 'dieet' eens te ontleden en te kijken wat ik hier in BelgiĆ« kan toepassen !



Als je aan Amerika denkt, dan denk je aan grote porties, geen vers eten en vooral heel veel suiker en vet. Wel, die 6 maanden dat ik daar zat ben ik eerder afgevallen dan bijgekomen, haha ! In de tuin van mijn gastgezin stonden mandarijn - en citroenbomen en ook een avocadoplant. Stel je dus voor dat je elke dag avocado's en mandarijnen (citroenen niet zo zeer) kunt eten. Uiteraard kon een goede hamburger eens niet ontbreken maar dat zal toch niet dikwijls geweest zijn dat ik dat binnen speelde.

Om te begrijpen waarom mijn haar zo gezond werd, moeten we even wat wetenschap erbij halen. Avocado bevat een hele reeks aan vitaminen zoals B,C,E,K, magnesium, zink en ijzer. En alsof dat nog niet genoeg is, is het rijk aan onverzadigde vetten (de goede vetten!). Deze 2 eigenschappen tesamen zorgen voor een goede doorbloeding van de huid. In ons bloed zit niet alleen zuurstof, ook de stoffen die we binnenkrijgen via onze voeding worden hierin vervoert. Wanneer de doorbloeding stijgt, zullen dus meer van die stofjes opgenomen worden door de organen. Hoe meer voedingsstoffen voor het haar, hoe sneller het haar groeit !


Echter is mijn dagelijkse portie avocado niets meer in vergelijking met die van Amerika (om niet te zeggen niets ..). Waar ik het in Amerika zo van de bomen kon plukken, verschiet ik er toch van hoe duur het hier eigenlijk is. Wat ik in de plaats dan eet ? Zalm ! I admit: het is ook niet meteen de goedkoopste vis maar het doet wel wonderen voor mijn haar. Want ook in deze vis zitten heel veel dezelfde vitaminen en vetten die je kan terugvinden in avocado. Hey, waarom supplementen bijnemen als je het uit groenten, fruit en vette vis kan halen ? (Uiteraard is dit wel handig als je vegetarisch/veganistisch bent)

Verder zijn een goede shampoo en conditioner die aan de noden van je haar voldoen, ook een must. Toch is dit maar peanuts als je het vergelijkt met je voeding. Alles wat je inneemt, heeft een effect op wat je aan de buitenkant ziet. Dus af en toe een stukje vette vis in je menu steken, doet wonderen voor je haar !

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten