woensdag 22 januari 2020

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

Tijdens een van mijn uitstapjes naar de Estée Lauder Company store, kwam ik deze MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof foundation tegen (een hele mond vol!). Als het longwearing is, dan wil ik graag weten of dat ook voor mijn gecombineerde tot vette huid geldt. Een nieuwe foundation, een nieuwe test dus!


Het tubetje is eerder aan de kleine kant : je krijgt 25 ml aan product. Dit is minder dan andere foundations : daar krijg je meestal 30 ml aan product. Ik heb deze foundation in de kleur NC20 - de 2de lichtste kleur met een koelere ondertoon.Geen pompje helaas, wel een knijptube. De substantie is eerder dik, wat ik niet verwacht had maar daardoor wel dacht dat deze een goede dekking zou geven.


Wat ik op de MAC-website qua beloften vind, is het volgende : 'Een hydraterende waterproof formule die gebruikt kan worden als foundation of concealer en die een nooit geëvenaarde 36 uur blijft zitten. De formule is vrijwel onzichtbaar op de huid en biedt een gewichtloze, gemiddelde tot volledige dekking en een natuurlijke satin finish.' 36 uur ga ik 'em nu niet testen maar zeker de goede 8 uur, zoals op een gewone werkdag. Deze woorden klinken alleszins veelbelovend!



Wat ik verwachtte wat de dekking zou zijn door de substantie te bekijken, was waar : hij geeft me gemakkelijk een medium tot volle dekking (met 2 laagjes). Hij brengt egaal aan en blendt goed uit. Wat ik wel merk, is dat hij plakkerig aanvoelt na het aanbrengen wat na het poederen niet veel anders is. Het stoort me niet - dat wil zeggen : als ik van mijn gezicht afblijf tenminste. Eenmaal ik onbewust aan mijn gezicht kom (door bijvoorbeeld mijn hoofd op mijn hand te laten rusten), merk ik het wel op. De foundation blijft zeker goed zitten en geeft niet af op kleren. NC20 is ook echt exact mijn kleur. Op onderstaande foto kan je zien hoe goed het mijn rode wangen en andere oneffenheden bedekt, ik had niet eens groene concealer nodig.


Op het einde van de dag merkte ik wel een klein glansje op maar aangezien de foundation niet claimde om mat te blijven, tilde ik daar niet zo zwaar aan. Hij voelt niet zwaar op je huid en geeft een mooie finish. Ik ben zeker fan ! Ondanks dat plakkerige gevoel, is het een goede foundation die doet wat hij belooft. Je hebt niet veel nodig en het resultaat is zeker de moeite.

De MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation kan je vinden in de MAC winkels of online voor €32. De foundation is verkrijgbaar in 32 tinten.

Ga jij deze uitproberen?

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking: