vrijdag 6 december 2019

Mijn make-up collectie 'opgebruiken'

Beautyblogger: het is een vak apart. Ook al doe ik dit sinds 2011, het blijft voor mij een ontspanning en hobby. Door de jaren heen heb ik veel gekocht om voor mijn blog uit te proberen en is mijn collectie stilletjes aan gegroeid. Maar geloof het of niet : ik ben aan het proberen om mijn make-up collectie leeg te krijgen.


Dat lees je goed: ik probeer mijn make-up collectie op te gebruiken. Door de jaren heen heb ik heel wat 'gespaard' en steken mijn laatjes vol. Uiteraard is het niet zoveel in vergelijking met Amerikaanse YouTubers maar dat hoeft ook zeker niet. Ik vind het nu al teveel wat ik heb. Elk jaar rommel ik in mijn collectie, op zoek naar producten die ik niet meer gebruik (die geef ik weg aan vrienden/familie) of die te oud zijn (die gaan de vuilbak in). En telkens wordt mijn make-up collectie kleiner en kleiner omdat ik ook niet meer zoveel koop zoals in het begin van mijn blogjaren. Ik heb door de jaren heen veel gekocht, ik heb niet meer het gevoel dat ik de laatste nieuwe producten MOET kopen of dat ik nog MEER moet hebben. Ik wil producten in mijn collectie die ik oprecht graag gebruik.

Ik zit dit jaar natuurlijk ook met mijn low-buy jaar (waar ik mij heel goed aan gehouden heb - blogpost met een update is coming your way soon!) wat zoveel betekent dat ik dit jaar niet veel nieuwe make-up heb gekocht. Je hebt natuurlijk wel wat voorbij zien komen maar ik heb me ingehouden, echt. Ik heb eerst proberen te gebruiken wat ik al had. Natuurlijk gaat het ene product al sneller op dan het andere. Producten die ik dagelijks gebruik, gaan er al sneller door dan producten die ik met speciale gelegenheden gebruik. Zo maak ik foundations sneller op dan bijvoorbeeld oogschaduwpaletten. Ik ga sneller door mascara dan bijvoorbeeld een lippenstift (ook al heb ik al 1,5 opgemaakt!). 




Voordeel van zo in je make-up collectie te duiken ? Je ontdekt heel wat producten die je waarschijnlijk vergeten was. Zo kwam ik een lipproduct tegen dat ik nog wel wist dat ik had maar dat ik al een tijdje niet meer had aangeraakt. Guess what ? Deze ligt nu in mijn auto en gebruik ik elke dag voor het werk (benieuwd welk lipproduct ? Blogpost komt er snel aan!). Maar ook bepaalde oogschaduws en blushes ben ik opnieuw tegen gekomen, dewelke mij zo een flashback geven naar toen ik ze voor het eerst kocht en gebruikte.

Of ik heel mijn collectie op kan gebruiken ? Dat denk ik niet. Zoals ik al zei, zijn oogschaduwpaletten moeilijk om helemaal op te maken. Ik gebruik oogschaduw maar niet elke dag. Ik wil zeker wel proberen om een paar oogschaduws volgend jaar op te maken, we shall see ! Ik wissel graag af, dat zal zeker blijven. Ik heb graag keuze in mijn assortiment aan producten maar hoef geen 20 soorten van elk maar te hebben. Zo'n grote collecties zijn mooi om te zien maar of het ook praktisch is, is een andere vraag (om nog maar over de houdbaarheid te zwijgen ...).

Koop jij vaak nieuwe producten of gebruik jij wat je hebt ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten