zondag 12 januari 2020

Hype in de skincare : de Jade Roller

Blijkbaar gaat het al meer dan een jaar rond maar ik kwam recent maar deze tool tegen: de Jade roller. Helemaal hip in skincare land en blijkbaar onmisbaar in je ritueel, als ik het zo hoor. Ik heb het zelf niet maar was er wel benieuwd naar dus zocht ik wat dingen op. Dit is wat ik vond !



De jade roller zou oorspronkelijk uit China komen. Keizerinnen gebruikten deze tool om rimpels en fijne lijntjes te voorkomen. Het gebruik van het jade kristal zou zuiverend werken met genezende en hollistische krachten. Tegenwoordig moeten er echter geen jade kristallen meer inzitten; de basiseffecten van deze roller zijn wel hetzelfde ! Je hebt er verschillende: tot rose quartz en nefriet aan toe, elk met hun eigen helende werking.

Fast forward naar hedendaagse wetenschappelijke uitleg: een gezichtsmassage was nog nooit zo gemakkelijk. Het helpt voor de lymfedrainage in je gezicht, stimuleert de bloeddoorstroming, vermindert wallen en zorgt voor een glowy huid. Als dat niet mooi meegenomen is ! Een gezichtsmassage is nu niet iets dat ik bij mezelf doe, ook al gebruiken we onze gezichtsspieren elke dag. Zo'n roller zou daarom wel eens de oplossing kunnen zijn. Beste is dat je deze roller koel gebruikt om bijvoorbeeld te helpen bij wallen; leg 'em daarom in de koelkast.


Bovenstaande video legt perfect uit hoe je hem kan gebruiken. Gebruik 'em liefst op een schone huid, zonder make-up. Een olie kan wel makkelijk zijn, zo kan je dit tegelijkertijd in je huid werken. 
Of het een trend is dat gaat blijven duren, is nog maar de vraag. Voor het moment is zo'n Jade roller enorm hip en kan je hem zo goed als overal kopen (Bol, Amazon, ...) Let wel op met namaak, een 'echte' roller zou toch rond de €25 kunnen kosten. Het is een extra stap in je gezichtsverzorging maar als je huid er daardoor beter gaat door uitzien, dan is dat wel mooi meegenomen natuurlijk !

Ga jij deze toevoegen in je verzorgingsritueel ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten