vrijdag 10 januari 2020

Voedingssupplementen - wat en hoe te nemen ?

Voedingssupplementen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Wie slikt er elke morgen geen multivitamine om de dag goed te beginnen (I know I do)? Maar  wat zijn voedingssupplementen en zijn ze wel nodig ?




Het is geen geheim meer dat je elke dag gezond moet eten en voldoende moet bewegen. Echter zondigen we daar allemaal wel eens in : een pizza is natuurlijk veel lekkerder dan het zoveelste slaatje van de week. Een cheat day mag, daar is absoluut niks mis mee maar wanneer je alleen maar cheat days hebt, zul je na een tijdje voedingsstoffen tekort komen. Voedingssupplementen zijn daarom in het leven geroepen om dat tekort aan te vullen. Het is zeker niet de bedoeling om alle tekorten aan te vullen met pilletjes, elke dag gevarieerd eten om alle mineralen en vitaminen binnen te krijgen, is de boodschap ! Daarom ben ik fan van smoothies en sapjes, ze bevatten meestal al een goede portie van vitaminen, mineralen en vezels die je dagelijks nodig hebt.

Wie herinnert mijn blogpost over mijn najaarsdip nog ? Elk jaar bevalt me die zwaarder en zwaarder. Ik snak naar de zon. Aangezien ik geen zonnebank-type ben en ik ook niet elk jaar overwinter op een plaats waar de zon altijd schijnt, is het voor mij een noodzaak dat ik mijn vitaminentekort aanvul met supplementen. Ik neem dagelijks een multivitamine bij om mij minder futloos en moe te voelen. Ook heb ik de indruk dat, sinds ik geminderd ben met het eten van zuivel, mijn haar en nagels sneller afbreken. Met gellak blijven mijn nagels zo goed als intact, met gewone nagellak scheurden ze gemakkelijk in waardoor ik ze telkens kort moest knippen. Ook hiervoor slik ik elke morgen een pilletje om de groei en de sterkte ervan te stimuleren. Iets waar je misschien niet aan denkt dat een voedingssupplement is, is eiwitpoeder. Na mijn work-out, gebruik ik eiwitpoeder in mijn havermout om het herstel van mijn spieren te versnellen. Of wat dacht je van zwangere vrouwen die foliumzuur moeten bijnemen om een open ruggetje bij hun kindje te vermijden ?

Dat je op jezelf allerlei pilletjes begint te slikken, is niet aan te raden. Consulteer zeker eerst je dokter voordat je supplementen begint te nemen aangezien medicijnen invloed kunnen hebben op de werking van deze supplementen en vice versa. Zelfs de pil kan invloed hebben op allerlei zaken die je extra neemt, dus laat je eerst goed informeren !

Gebruik jij voedingssupplementen ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten