donderdag 26 juli 2012

Te oud voor make-up ?

Make-up heeft me altijd al gefascineerd. Ik zoek constant naar nieuwtjes en zoek info op over nieuwe collecties. Ik kan me uren bezighouden met het experimenteren van nieuwe looks en het bewonderen van mooie beautyproducten. 

Ik begon met make-up te dragen in het eerste middelbaar. Stel je er echt niet te veel van voor, het was enkel wat mascara en lipgloss. Langzaamaan kwam de oogschaduw erbij en niet veel later ook de lipstick en poeder. Beetje bij beetje bouwde ik het op, tot wat het nu geworden is. 


Tussen mijn eerste keer make-up dragen en nu zit ongeveer 7 jaar (wat lang!). Mijn fascinatie is er niet minder op geworden en hopelijk mag die nog lang blijven duren. Naarmate je ouder wordt; ga je voor andere producten kiezen, kies je voor naturel etc. Mijn mama, die een mooie leeftijd heeft van 46 jaar, gebruikt amper make-up. Voor een feestje vraagt ze me wel eens om haar op te maken (maar zeker niet te fel). Voor het werk of gewoon overdag gebruikt ze geen make-up. Huidverzorging, daar doet ze dan wel weer aan mee. Dat zie je ook : ze heeft op haar leeftijd weinig of geen rimpels.

 

Maar is zij te oud om make-up te dragen ? Is zij ‘gedoemd’ om make-up loos door het leven te gaan omdat ze al een mooie leeftijd heeft ? Je bent maar zo oud als je je voelt, zeggen ze hier bij ons. Ik vind persoonlijk dat vrouwen van alle leeftijden make-up kunnen dragen, natuurlijk aangepast aan hun leeftijd. Glitters zie ik nu niet snel iemand van 50 jaar dragen (het kan natuurlijk!). Je leeftijd geeft geen beperkingen, zolang het maar netjes overkomt.

Wat vind jij : staat er op het dragen van make-up een leeftijd ? 

Stay gorgeous ! 

Anke

2 opmerkingen:

  1. Voor iedere leeftijd bestaan er toch mooie en stijlvolle kledingstijlen? Waarom zou dit dan niet ook zo kunnen zijn voor make up?
    Natuurlijk zal de ene meer dan de ander dragen (dit is bij jongeren ook zo) maar bv. mijn mama zweert bij mascara eyeliner en oogschaduw, mijn oma heeft dan weer iets met matte roze oogschaduws. Ik kan je verzekeren dat ze het beiden prachtig dragen ondanks ze ouder zijn. Voor mij staat er dus geen leeftijd op make up zolang je het maar een beetje aanpast zodat het stijlvol blijft :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. VoilĂ , net wat ik bedoelde =D

    BeantwoordenVerwijderen