zondag 8 juli 2012

Verschil tussen dag- en nachtcrème

Huidverzorging is iets waar ik toch wel stipt in ben. Niets is beter dan je gezicht een avondje in de week de nodige verzorging te geven qua scrubben en een maskertje. Buiten dat, gebruik ik elke dag een dag- en nachtcrème. Maar wat is nu het verschil tussen die twee ? Kan je een nachtcrème ook voor overdag gebruiken ? Ik leg je dat vandaag even allemaal uit !

 

Dagcrème

Een dagcrème is hoofdzakelijk bedoeld om overdag te dragen. Deze bevat namelijk SPF (hoeveel staat steeds op de verpakking vermeld) om je te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Vaak vind je ook licht reflecterende deeltjes erin want tja … wie ziet ’s morgens er nu al fris en monter uit ? Ik alleszins niet. Hij is meestal heel licht zodat hij snel in je huid trekt en je klaar bent om make-up erover heen te dragen.

  

Nachtcrème

Deze is net iets dikker omdat hij meer hydrateert en voedend is. Overdag raakt onze huid beschadigd (denk maar aan de zon ondanks de SPF van je dagcrème, vuile buitenlucht,…). Daarom bevat de nachtcrème stoffen die onze huid ’s nachts herstelt. Er zit zeker geen SPF in want die hoef je ook helemaal niet (tenzij je ’s nachts gaat slaapwandelen, natuurlijk). Doordat ‘ie dikker is, trekt hij niet zo snel in.

 

Kan je je dagcrème nu ’s nachts gebruiken en vice versa ? JA ! Als je helemaal niet zo veel herstellende stoffen nodig hebt ’s nachts, dan kan je perfect je dagcrème gebruiken. Echter als je je nachtcrème overdag draagt, kijk dan wel even uit. Deze bevat GEEN SPF. Gebruik dus gewoon een apart product met SPF zodat je wel beschermt bent tegen de zon. Onthou ook wel even dat ‘ie dikker is, dus dat hij niet zo snel in je huid zal intrekken. Heb je meer haast ’s morgens en je doet ook graag make-up op ? Dan zou ik je toch aanraden om een dagcrème te gebruiken (anders heb je de kans dat de crème niet helemaal in je huid is ingetrokken en je make-up gaat glijden gedurende de dag!) 

Wist jij het verschillen tussen deze 2 crèmes ? 

Stay gorgeous ! 

Anke

1 opmerking:

  1. Wist dit helemaal niet, gebruik meestal mijn dagcrème overdag en 's nachts...
    groetjes Laura

    BeantwoordenVerwijderen