zaterdag 28 juli 2012

Witte vlekjes op je nagels

Heb je dat ook al eens gemerkt dat je soms witte puntjes op je nagels hebt ? Niet echt mooi maar gevaarlijk is het niet. Kijk je een paar weken later terug, dan merk je dat de vlekjes verdwenen zijn ! Hoe kan dat en waar komen ze vandaan ?


Toen ik voor de eerste keer van die vlekjes had, was ik eigenlijk wel best benieuwd vanwaar ze kwamen.  Hoe komt dit nu ? Hier heb je 2 oorzaken voor :

- Het eerste is dat je een tekort aan zink hebt zodat er minder keratine aangemaakt wordt dan anders. Keratine zit in je haar maar ook (niet verwonderlijk) in je nagels waardoor ze zwak zijn en makkelijk beschadigd geraken. 

- De meest voorkomende oorzaak voor deze witte vlekjes is omdat je je nagel stoot. Er ontstaat dan een kleine beschadiging die je op dat moment niet kan zien. Met het groeien van je nagel, wordt de beschadiging een wit vlekje die uiteindelijk mee uitgroeit naar het einde van de nagel waardoor je het kan afknippen. Probleem opgelost ! 


Om je nagels wat sterker te maken tegen het stoten kan je ze goed verzorgen met een nagelverhardener (verschillende merken hebben dit in hun assortiment bij nagelverzorging). Citroensap is ook een oplossing (klik hier voor het uitgebreide artikel). Voor het zinkprobleem zal je waarschijnlijk wat moeten eten. Zink zit meestal in eieren, rood vlees en kaas.   Dus kom maar op met die omeletten ! 

Heb jij witte vlekjes op je nagels ? 

Stay gorgeous ! 

Anke

0 reacties:

Een reactie posten