zaterdag 11 augustus 2012

Je eigen blog starten

Ik heb al iets meer dan een jaartje een blog en dan mag ik toch wel spreken dat ik een klein beetje ervaring heb ? Natuurlijk is dat niet hetzelfde als iemand die al 4 jaar lang een blog onderhoudt, maar ik heb toch wel wat tips & tricks geleerd gedurende dat jaar. Ik geef er jullie enkele, je doet met deze informatie wat je wilt. Bloggen is enorm leuk om te doen, daarom dat er ook veel mensen een blog beginnen. Deze tips kan je eventueel in je achterhoofd houden wanneer je eraan denkt om een blog te beginnen. Natuurlijk begin je met 0 bezoekers, dat is logisch. Hoe kun je ze vasthouden en wat is echt een must do voor je blog ? Dat kom je vandaag allemaal te weten !
1. Naam

Je naam is een belangrijke zaak waarover je goed moet nadenken. Over wat wil je schrijven ? Persoonlijke dingen, hobby’s, fashion ? De naam die je voor je blog kiest, kan al iets zeggen waarover je blog zal gaan. Wil je over meerdere onderwerpen schrijven en niet alleen bijvoorbeeld over fashion ? Kies dan een neutrale naam. Zo zit je niet vast aan 1 onderwerp en kan je geregeld andere zaken toevoegen aan je blog. 

2. Inhoud

Nu je je naam hebt, kan je beginnen nadenken over de inhoud. Wees creatief, kies voor recent informatie. Nieuws is immers niet zo interessant meer als het al eens verschenen is op andere blogs. Let erop dat je alles behandelt als je bijvoorbeeld een review van een product doet. De kleur, de geur, reactie op je huid/haar/…, verpakking etc. Kortom: wees origineel en volledig.


3. Foto’s

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Toen ik begon met PfB, waren mijn foto’s alles behalve van goede kwaliteit. Details waren niet te zien, kleuren kwamen niet tot zijn recht, … It was a complete disaster. Zie dus dat je een goed fototoestel hebt, het hoeft echt niet van het duurste merk te zijn. Zolang hij maar een goede kwaliteit heeft om foto’s te maken. 

4. Lay-out

De lay-out is toch ook niet onbelangrijk. Het kan bewust/onbewust het gevoel van een bezoeker over jouw blog beïnvloeden. Schreeuwerige kleuren kan je lezer afschrikken. Ik zeg niet dat je voor nude tinten moet gaan, maar zorg er gewoon voor dat je je blog zo bekleedt, dat je het ZELF fijn zou vinden om je blog te bezoeken.


5. Geduld

Als laatste : heb geduld. Iedereen is met 0 bezoeker gestart, ook de grotere bloggers onder ons. Het heeft tijd nodig. Maak je blog interessant, zo blijven lezers makkelijk hangen en komen ze misschien wel terug. Laat misschien reacties achter op andere blogs (niet spammen!), zo heb je de kans dat andere mensen op jouw naam gaan klikken. 

Heb je iets gehad aan deze tips ?

Stay gorgeous ! 

Anke

2 opmerkingen: