vrijdag 24 augustus 2012

Moment of truth ...

Dames (& heren als die er moesten zijn =D),


Vandaag verschijnt er alleen deze update. Ik heb namelijk mijn enige herexamen vandaag en kon het niet opbrengen om een artikel online te zetten. Om niet te zeggen dat ik enorm gestresst ben. Voor diegene die het willen weten : het gaat om het vak Fysica. Ja, echt een rotvak. Het heeft me nooit echt geïnteresseerd en dat zal het ook nooit doen. Maar ja, je doet een wetenschapsrichting voor iets zeker ?Fysica is echt het vak dat ik het minst graag doe. Ik snapte grotendeels de leerstof wel maar het interesseerde mij gewoon niet. Waarom ? Geen idee. Slechte ervaringen door het middelbaar zeker ? Vervangers krijgen omdat de leerkracht sommige ledematen had gebroken tijdens de vakantie (wat absoluut haar schuld niet was) , waarna de vervangers ook 'foert!' zeiden en we vervangers voor de vervangers kregen die zelf niet eens wisten welke leerstof ze moesten geven, laat staan dat ze het konden uitleggen ! De laatste 2 jaren van het middelbaar waren echt wel een hel wat fysica betrefte.

En dit eerste jaar op de universiteit was het niet veel anders. De prof kon het op zich heel goed uitleggen (ik was wel wat anders gewend!). Ik kreeg gewoon flashbacks als ik bepaalde stukken van de leerstof herkende van de vorige jaren. Dat heeft er echt niet veel goed aan gedaan en dus ja ... Zat ik heel de maand augustus achter mijn boeken. Al puffend, zwetend, naar een terrasje verlangend, in mijn kamer de leerstof erin proberen te krijgen. Wat je voor je vak allemaal niet moet over hebben.

Cross your fingers, please dat het deze keer wel lukt. Met Kerstmis had ik een 9/20, echt vreselijk omdat ik een vraag gewoon verkeerd geïnterpreteerd had. Had ik die juist gehad, was ik erdoor. Tja, die tijd kan je toch niet meer terugdraaien dus moet ik vandaag nog maar eens een poging doen.

Wish me luck !

Stay gorgeous !

Anke

EDIT : Ben net terug van het examen en het ging weer rotslecht. Ach ja, ik kan mezelf niet verwijten dat ik tenminste niet geleerd heb. De uitslag krijg ik 13 september, hopelijk is al die moeite toch een 10/20 waard ...

1 opmerking: