donderdag 13 september 2012

Resultaten enquête

Een tijdje geleden vroeg ik jullie om een kleine enquête in te vullen over PfB. Maar liefst 50 mensen deden dit (bedankt !). Ik kon zo iets bijleren over jullie mening, leeftijd en interesses. Vandaag bespreek ik even kort de resultaten. Er zijn mij heel wat dingen opgevallen (in goede zin natuurlijk!)


Allereerst de vraag hoe oud iedereen was. Met deze vraag kon ik een beeld vormen van mijn doelgroep en misschien zo ook de artikels aanpassen (meer/minder budget). 50% was tussen de 15 – 20 jaar, 25% was tussen de 10-15 jaar en 25% was tussen de 20-25 jaar. Zo’n jeugdig publiek, leuk ! Ik probeer het meestal zo budgetproof te maken. Nu ik weet wat de leeftijd is van mijn bezoekers, kan ik dat misschien wat meer doen. 

Op de vraag ‘Op welke manier volg je PfB?’ was ik verrast. Zo’n 10% volgde mij op YouTube, 23% volgde mij op Bloglovin en de overgrote meerderheid volgde mij op geen enkele manier. Nochtans is het handig als je mij volgt. Zo kan je zien wanneer ik iets post, op Twitter verschijnen er vele Tweets en foto’s per dag. Altijd handig. 

De 3de vraag verraste mij aangenaam. ‘Wat vinden jullie van de lay-out?’. Mijn lay-out kreeg een score van 4/5. Wauw ! Nooit gedacht dat jullie het mooi zouden vinden. Bij Blogger heb je immers niet zoveel keus qua lay-out maar het is fijn om te weten dat die moeite geapprecieerd wordt. 

Over de 4de vraag (‘Houdt PfB rekening met alle budgetten?’) kan ik kort zijn : iedereen stemde ‘ja’ ! 

De 5de vraag : ‘Wat vind je goed aan de site?’. De meesten vonden mijn enthousiasme en ideeën heel leuk, de afwisseling van artikelen werden ook erg geapprecieerd.  

Bij de volgende vraag (de minpuntjes van PfB) apprecieer ik jullie eerlijkheid. Het is daarom ook dat ik deze vraag stelde omdat ik het belangrijk vind dat er aan alle punten (ook de slechte) worden gewerkt. Velen vonden mijn filmpjes van slechte kwaliteit. Daar kan ik jullie alleen maar gelijk in geven. Ik film altijd met mijn webcam. Ik heb 1 keer met mijn fototoestel proberen te filmen, maar dat vond ik ook niet dat. Ik heb al eens wat rondgekeken naar een goede camera. Aan dat puntje wordt dus gewerkt!  

Hetgene dat jullie meer willen zien, zijn hoofdzakelijk reviews en filmpjes 

Als laatste vroeg ik wat suggesties voor in de toekomst. Velen zeiden dat ik moest verder doen zoals ik bezig was. Dat is echt 1 van de beste dingen die ik geschreven zag. Ik doe heel hard mijn best om de site te updaten en te verzorgen. Daar kruipt enorm veel tijd in. Maar dan te weten dat ik zulk respons van jullie krijg, doet me deugd. Dank je wel !

Stay gorgeous ! 

Anke

1 opmerking:

  1. Ouder betekent niet meteen dat je meer geld ter beschikking hebt hoor en zeker niet voor make-up en verzorgingsartikelen. Ik zit boven de door jouw getest leeftijdsgroepen maar kan toch echt niet het schap met dure produkten leegkopen en moet het toch echt bij de budgetmerken houden wil ik met mijn geld uitkomen. Zou wel mooi zijn als ik alles bij ICi Paris en Douglas zou kunnen kopen zonder op de prijs te letten (maar die staat er bij dure merken meestal toch niet bij hahaha) maar helaas dien ik ook nog een huishouden draaiende te houden.

    BeantwoordenVerwijderen