zondag 9 december 2012

MAC Oogschaduws Omega - Era

Eens in de zoveel tijd maak ik Antwerpen eens onveilig. Nu ik aan de universiteit zit, gebeurt dat wel wat minder. Elke week 28h les + labo’s … Een drukke week dus ! Daarom geraak ik ook nooit bij MAC wanneer het op LE collecties aankomt. Hadden ze maar wat meer MAC-winkels verspreid over België ! Laatst ging een vriendin van me naar Antwerpen en ze vroeg of ik iets speciaals moest hebben. Ik zag mijn oneindig lijstje van MAC voor mijn ogen en vroeg haar om 2 oogschaduws mee te brengen : Omega & Era.

Photobucket
 
Het verbaast je waarschijnlijk niet dat dit nude kleurtjes zijn. Inderdaad ! Maar wat voor nude kleurtjes. Omega is een mooie matte kleur die meer naar de bruin-grijze kant neigt. Hij is zeker niet zo grijs als bijvoorbeel Silver Ring, maar de gewone nude-bruin is hij ook niet. Era daarentegen is een enorm mooi lichtbruine kleur met wat shimmer in. Het is niet voor niets een Satin ! Ik zou ‘em vergelijken met All That Glitters, maar hij is absoluut minder peachy.

Photobucket
 
Photobucket
 
De swatches vertellen ook een heleboel. De textuur van de oogschaduws zijn enorm zacht waardoor er veel poeder meekomt. De pigmentatie is op zich ook zeker geslaagd. Natuurlijk kan je voor deze kleurtjes makkelijk een goedkopere dupe vinden. Zo is Catrice ‘Oh, It’s Toffee Full’ goed vergelijkbaar met Era (alhoewel hij iets meer goud lijkt).  Voor Omega heb ik niet onmiddellijk een vervanging gevonden. Daar moet ik dan ook maar eens achter zoeken !

Photobucket

Hier draag ik Era over het hele ooglid met Omega in de crease. Verder draag ik Embark in de buitenste ooghoeken. Zoals je ziet, is dit een goede combinatie om elke dag te dragen. Gewoon even snel aanbrengen, wat mascara en eyeliner en klaar ! 

MAC oogschaduws kan je kopen in refill vorm voor €13, in het potje voor €16.

Wat zijn jouw favoriete oogschaduws ? 

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Beide kleurtjes lijken erg op 2 kleuren in een LE palette van ELF dat ik heb! Helaas vrees ik dat het al een tijdje niet meer verkrijgbaar is, maar dat ben ik niet zeker :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooh, een goedkopere versie dan! Bedankt voor de tip !

      Verwijderen