vrijdag 14 februari 2014

Hoe omgaan met tegenslag?

Dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is, moet ik je niet vertellen. Niemand heeft een perfect leven want omdat te bereiken, moet je veel opofferen. Misschien lijkt het alsof velen op wolkjes lopen en geen tegenslag kennen maar think again ...Wat doe je als de ene tegenslag na de andere je raakt ?


Laat me beginnen met te zeggen : IEDEREEN kent tegenslag. Of het nu op financieel, familiaal of zakelijk vlak is ; niemand komt daaronder uit. Misschien ben je net je job verloren en is het moeilijk om ander werk te vinden (vooral in deze moeilijke economische tijd). Misschien heb je net te horen gekregen dan een van je naaste familieleden of vrienden kanker heeft en weet je niet goed wat doen. Het zijn allemaal tegenslagen die ons een klap in het gezicht geven en die je meteen met beide voeten op de grond zetten. Het leven is nu eenmaal niet 100% positief en we moeten er leren mee leven, al is dat soms makkelijk gezegd dan gedaan.

Hoe iedereen met tegenslag omgaat, is persoonlijk. De ene klapt helemaal toe en wilt voor een tijdje met rust gelaten worden, de andere heeft er behoefte aan om er met iemand over te praten. Dat is ook een van mijn grootste tips : praat er met iemand over die je vertrouwt en waarbij je je goed voelt. Door erover te praten, lucht het niet alleen op ; de andere persoon bekijkt je probleem misschien op een andere manier waardoor je samen tot een oplossing kan komen.


Het is normaal als je kiest om een tijdje alleen te zijn maar sluit je geen maanden aan een stuk op. De 'buitenwereld' (aka vrienden en familie) kan hulp bieden. Het is uit de tegenslagen dat je leert en sterker wordt. Op het eerste zicht is het misschien moeilijk om er door te geraken maar alles heeft tijd nodig. Neem dus rustig je tijd om het probleem (wat dan ook) te verwerken.

Niet echt een berichtje dat je op Valentijn zou verwachten maar hopelijk hebben jullie er iets aan gehad.

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten