woensdag 26 februari 2014

Teveel je haar wassen

'Trop is teveel en teveel is trop' : dat is zo'n gezegde dat we hier thuis gebruiken. Soms is teveel niet goed : te veel gegeten ? Met een misselijk gevoel op de bank. Teveel geld uitgegeven ? Daar moet ik geen tekeningetje bij maken. Zo is je haren teveel wassen ook geen goed teken want ... het wordt er alleen maar vettiger door !


Nu denk je : 'Huh? Nog vettiger?'. Geloof het of niet, maar het is wel degelijk waar. Heb je nog niet gemerkt dat je haren 1 of 2 dagen nadat je het gewassen had, terug vettig zijn geworden ? Terwijl andere mensen bijna een week hun haren niet wassen en het er nog steeds goed uitziet? Je kan dus je haar 'trainen' zodat het minder snel vet wordt !

Ik zeg natuurlijk niet dat je je haren NOOIT meer moet wassen, op tijd en stond een goede douche is natuurlijk noodzakelijk. Maar je kan makkelijk 5 dagen doorkomen zonder dat je je haren moet wassen. Telkens wanneer je je haar wast, haal je niet alleen al de rotzooi uit je haar, maar ook de natuurlijke oliƫn die je hoofdhuid beschermt. Doordat je deze weghaalt, gaat je huid dit aanvoelen als een tekort en gaat het alleen maar meer produceren ! Resultaat ? Vet haar.


Je haar trainen doe je niet op 1 week. Doe dit dus als je een paar weken vrij hebt (de grote vakantie bijvoorbeeld?). De eerste keren dat je je haren niet wast, gaat het nog steeds vettig worden maar dan is het de truc om eraf te blijven ! Gebruik wat droogshampoo als het er echt niet uitziet maar hou vol ! Probeer eens 2 dagen tussen elke wasbeurt en bouw het zo langzaamaan op. Ook jij kan gemakkelijk zo'n 5 dagen bereiken!

Hoeveel keer per week was jij je haar ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten