vrijdag 14 maart 2014

Verslaafd : Divergent

Je zou het misschien niet zeggen maar buiten bloggen, vind ik lezen leuk. Thrillers zijn heilig bij mij maar ook boeken die verfilmd worden, spreken mij wel aan (ze moeten toch goed zijn als ze al verfilmd worden?). Ik ben opgegroeid met Harry Potter, verslond de boeken van de Hunger Games en nu heb ik een nieuwe obsessie : Divergent.


Voor wie niet weet waarover ik het heb, hier een korte inhoud : 'Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.'

En wat kan ik zeggen ? Ik had het boek op een paar dagen uit. Elke avond MOEST ik er gewoon een stukje in lezen omdat ik wilde weten hoe het verder zou gaan. Ik was dan ook teleurgesteld toen het boek uit was, haha ! Gelukkig zijn er nog 2 vervolgboeken, dus ik zal de komende weken wel weten wat doen !

Hij is ondertussen al verfilmd want hij komt (als ik het goed heb) op 2 april in de filmzalen. Wees maar zeker dat ik 'em ga bekijken. Als je het boek leest, heb je toch een bepaald beeld in hoofd. Eens kijken of de film het ook kan waarmaken. Voor diegene die niet meer kunnen wachten : hieronder vind je alvast de trailer.


Heb jij de boeken al gelezen ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten