vrijdag 4 april 2014

De plek waar je je opmaakt

Voor kunstenaars is licht heel belangrijk. Het juiste licht op de juiste plaats kan een wereld van verschil geven. En aangezien make-uppen toch ook een beetje kunst is, is licht daarom ook heel belangrijk. De plek waar je je opmaakt kan dus ook een heel groot verschil geven !


Ik bedoel dan niet welk soort vanity je hebt, maar juist de plaats waar je deze hebt neergezet. Het beste licht dat je ooit zal hebben, is licht van buiten. Wintermaanden zijn daarom het ergst. 's Morgens pikdonker, je hebt alleen je kunstmatig geel licht in huis. Om dan je make-up te doen ... Ik ben meer dan eens fout de deur uit gegaan. Je kan niets controleren : niet de kleur van je foundation (kan wel eens te licht/te donker uitkomen in werkelijkheid), de hoeveelheid blush die je hebt aangebracht (hello clownface!) en ga zo maar door. Verschrikkelijk !

Als het enigzins kan, zet je best je make-uptafel voor een raam. Natuurlijk licht à volonté ! Ik moet jammer genoeg zondigen tegen deze regels. Mijn raam is te laag + er staat een radiator onder, dus er is geen enkele mogelijkheid dat daar ooit een make-up tafel onder zou passen. Dan roei je met de riemen die je hebt. In de badkamer kan je enigzins nog je licht wat aanpassen. Wij hebben van dat witte licht, verwerkt in de spiegel dus als het in mijn kamer ECHT te slecht is, kan ik me daar nog wel opmaken maar niet iedereen heeft deze mogelijkheid. Daarom geef ik je hier nog enkele tips :

- neem een klein spiegeltje mee naar school/je werk/... Zo kan je jezelf even controleren voordat je de klas/je kantoor binnenstapt. Als er dan nog iets bijgewerkt moet worden, kan je dat doen zonder dat iemand het zal opmerken.
- Ga liever voor te licht dan voor te donker. Is misschien moeilijk in te schatten met slecht licht maar als je té veel hebt aangebracht, kan je het moeilijk er terug afhalen in vergelijking met als je nog wat moet toevoegen. Neem je gebruikte producten voor die dag mee in een klein toilettasje en breng nog wat aan als het echt nodig is.

Waar maak jij je op ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten