vrijdag 12 september 2014

Welke producten voor een vette huid ?

Vandaag een blogpost speciaal voor de mensen met een vettige huid (waartoe ik ook behoor!). Voor ons is het moeilijk om producten te zoeken die ons mat houden gedurende de dag. Vele producten claimen wel om mat te zijn maar na een paar uur zie je er al helemaal niets van. Welke producten zijn wel goed voor een vette huid ? Dat kom je vandaag allemaal te weten.


Allereerst : hoe herken je of je een vette huid hebt ? Normaal gezien begint je T-zone gedurende de dag te glanzen (voorhoofd - neus - kin) en ben je gevoelig voor puistjes en andere onzuiverheden omdat je zoveel talg produceert dat je poriën kunnen verstoppen. Herken je dit alles ? Dan heb je te maken met een vettigere huid. Niet iets waarover je beschaamd moet zijn, er zijn zoveel mensen die dit hebben.

Welke producten kan je nu het beste gebruiken ? Allereerst is het nodig dat je je huid goed reinigt. Haal al het overtollige talg weg zodat je huid weer kan ademen. Met dat gezegd zijnde : vermijd zoveel mogelijk alcohol in producten. Alcohol droogt je huid uit. Als reactie daarop zal je huid alleen maar meer talg produceren en nog vettiger worden.


Meestal staat op verpakkingen 'voor een gecombineerde tot vette huid'. Deze producten zijn dus heel geschikt om te gebruiken omdat ze (meestal) rekening houden met wat een vette huid niet mag hebben. De meest bekende gezichtsverzorging die rekening houdt met welk huidtype je hebt, is het Clinique 3-stappen systeem. Het heeft wel een prijskaartje maar het doet wonderen voor je huid omdàt het net aangepast is voor jouw huidtype. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd maar ik hoor er alleen maar goeds over.

Wat make-up betreft : zorg voor producten waar geen oliën inzitten of die zeggen 'mat effect'. Oliën zullen je huid alleen nog maar vettiger maken en dat is helemaal niet de bedoeling. Blijf weg van foundations die een mooie glow geven. Als je wat extra glans wil, gebruik dan een highlighter. Hiermee kan je de hoeveelheid glans plaatselijk aanbrengen en ook de hoeveelheid ervan controleren.

Hopelijk heeft het dit jullie wat geholpen want geloof mij : ik weet hoe moeilijk het is om de juiste producten te zoeken.

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten