woensdag 11 maart 2015

It's A Coffee TAG

Ik werd getagd door lieve Fien om de Coffee Tag te doen. Ik dronk heel graag koffie voordat ik ontdekte dat ik intolerant was voor cafeïne en ik er enorme slokdarmproblemen door kreeg. Ik leef nu al bijna anderhalf jaar zonder cola, koffie en tiramisu (snik) en dat bevalt me op zich wel heel goed. Ik weet dat 1 van mijn beste vriendinnen een echte coffee addict is, een 2de reden waarom ik deze TAG toch wilde doen. Let's go !


1. Wanneer dronk je je eerste kop koffie ? En hoe smaakte het ?
Mijn allereerste kop koffie ... Dat is al wel eventjes geleden! Ik denk dat ik 'em op een familiefeest dronk in de zomer. Na een lekkere BBQ komen de desserts en dan wordt er bij ons traditioneel een kop koffie gedronken. Omdat ik als 'de groten' wilde doen, besloot ik om ook eens koffie te drinken. De eerste slok was toch even wennen, ik wist niet goed waarom 'grote mensen' dit heel de dag door konden drinken ... Stilletjes aan geraakte ik er aan gewend en ja ... Het begin van het einde, zeker ?

2. Met wie drink je graag koffie ?
Meestal dronk ik met vrienden al eens een kop koffie. Of in mijn eentje bij het lezen van een goed boek, zo gezellig !

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie ?
De geur van koffie op een zondagmorgen, mmmm ... Of tegen de avond, als ik nog wakker moest blijven, haha !  Maar eigenlijk maakte het me niet echt uit wanneer ik koffie dronk, ik kon het de hele dag door drinken.

4. Wat is je favoriete koffievariatie ? (Espresso, zwart, ...) 
Een latte macchiato, please !


5. Wat is je favoriete merk ?
Ik heb niet echt een vast merk, koffie is koffie. Maar wat ik echt niet moet hebben ? Oploskoffie ... Geef mij dan maar een goede filter !

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit of blijf je trouw ?
Koffie met vanille vind ik echt schitterend ! Sinds ik die smaak ontdekte, wilde ik eigenlijk niks anders meer. Het werd zo erg zelfs dat ik gewone koffie saai begon te vinden.

7. Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?
Niet echt, al durf ik soms wel eens een zakje Starbucks meebrengen aangezien ik een echte Starbuckslover in mijn vriendenkring heb. Dan heb ik toch altijd goede koffie in huis, haha !

8. Waar koop je je koffie ?
Supermarkt !

9. Hoe drink jij je standaard kopje ?
Met veel melk !

10. Wat vind jij het lekkerste bij de koffie ?
Nu voel ik me oud als ik zeg : speculaas ? Dat is zo iets standaard en ben er ook zo mee opgegroeid. Een speculaasje bij de koffie, lekker !

11. Nooit meer koffie of nooit meer thee ?
Vroeger zou ik zeggen : 'Nooit meer thee!' omdat ik echt wel wat koffie dronk (en eigenlijk geen thee lustte?) maar aangezien ik het nu niet meer mag drinken, zou ik zeggen: 'Nooit meer koffie!'. Met spijt in het hart weliswaar, maar het is voor het goede doel...

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden ! (en in het bijzonder : ja, Ellen : ik kijk naar jou!)

Stay gorgeous !

Anke

5 opmerkingen:

 1. Na een tijdje zonder ben ik sinds kort ook weer verslaafd aan een goed kopje koffie :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag! Ik dronk het vroeger best vaak maar tegenwoordig niet meer. Vind de geur van verse koffie nochtans nog altijd wel heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag het dan zelf niet meer drinken, maar die geur blijf ik graag ruiken ! ;)

   Verwijderen
 3. Haha, super tag! Ga ik zeker eens doen :)!

  BeantwoordenVerwijderen