maandag 29 februari 2016

Carmex Moisturising Lip Balm

Mijn lippen zijn de laatste weken zo ontzettend droog. Ik probeer in de winter alles altijd goed in te smeren : mijn handen, mijn lichaam en mijn gezicht. Daar horen ook mijn lippen bij. Nu heb ik standaard geen lipbalsem in mijn handtas zitten (I know, shocking!), gewoon omdat ik dat overdag nooit opdoe. Een lipgloss heb ik echter wel altijd bij (vraag me niet naar de logica). Ook al heb ik 'em niet standaard in mijn handtas zitten, dat betekent niet dat ik het niet gebruik. Net voor het slapengaan, smeer ik een goede laag op zodat het kan intrekken in mijn lippen gedurende de nacht zodat ze zacht aanvoelen 's morgens. Ik heb er al een aantal uitgeprobeerd maar helaas bevalt niet elke lipbalsem me even goed. De Maybelline Babylips drogen mijn lippen nog meer uit dan gewoonlijk, die van Labello werken helaas voor mij ook niet zo goed. Maar er is een merk waar niet over gezwegen wordt : Carmex.


Mijn eerste aanraking met Carmex was een paar maanden geleden. Ik kreeg een Deauty box cadeau waarin een Carmex lippenbalsem zat, in potjes vorm. Ik wist dat Carmex enorm populair was in Amerika en ik wist ook dat dit merk te koop was in BelgiĆ«, dus was ik enorm benieuwd. Is dit merk even goed als iedereen beweert ? Waarom zou het Labello, toch ook een gekend merk voor lippenbalsems, verslaan? Laten we zeggen dat het potje vanuit de Deauty box al verandert is van eigenaar en dat eigenlijk met een hele goede reden. Mama heeft een tijd hele droge lippen gehad, zo erg dat ze begonnen te barsten en bloeden. Labello en gewone vaseline hielpen langs geen kanten: het hielp voor eventjes maar deden gewoon niet genoeg. Tot ik dan zei dat ik Carmex in huis had. En de rest kan je waarschijnlijk al wel raden : ik heb het potje nooit meer terug gezien. Ik heb het welgeteld een keer gebruikt totdat het van eigenaar is gewisseld. 

Dus ja, daar ging mijn eerste ervaring met Carmex. Ik had het dus al een keer gebruikt voordat mama het potje in handen kreeg. Een keer is echter niet genoeg om te kunnen zeggen of je het nu goed of slecht vindt, vandaar dat ik mezelf maar een nieuwe heb gekocht, deze keer in stickvorm. Van die ene keer was ik er wel over te spreken. Ik draag heel weinig lippenbalsem overdag maar ’s avonds breng ik royaal aan zodat het goed kan intrekken in mijn lippen zodat ze ’s anderdaags al gehydrateerd zijn voor lipstick/lipgloss.


Wat maakt Carmex nu zo verschillend van Labello en gewone Vaseline? Er zit niet alleen citronella in (wat de geur verklaart!) maar ook vanille, lanolin, methoxycinnamaat (wat je beschermt tegen de schadelijke zonnenstralen, verklaart de SPF 15) en menthol. En de menthol, die voel je binnen de minuut : een frisse tinteling wordt je wel gewaar. Het voelt aan als een plumping lipgloss. Hij trekt goed in je lippen maar niet zo snel als een Labello, waardoor je ook niet het gevoel hebt dat je na een halfuur al terug moet smeren. Hij hydrateert goed zonder een vettige laag achter te laten.

Je leest het : ik ben erg te spreken over deze lippenbalsem. Voor mij is er geen weg terug: deze is en blijft mijn favoriet !

De Carmex lippenbalsem kan je vinden bij Di voor €3,25.

Wat is jouw favoriete lippenbalsem?

Stay gorgeous !


Anke

0 reacties:

Een reactie posten