woensdag 2 maart 2016

5 tips om je nagels sneller te laten groeien

Elke zondagavond is mijn vaste nagellakavondje. Mijn nagels doorstaan een hele week de grillen van het labo (lees : 545858 keer handschoenen aan en uit, in een steriele omgeving werken, etc.). Zo wekelijks eens je handen en nagels verzorgen, is daarom niet slecht. Maar soms door deze grillen breekt er ook eens een nagel af of komt er een scheur in waardoor ik die nagel moet kortwieken. En ja : als je eenmaal 1 nagel moet bijknippen, moet je de rest ook bijwerken aangezien het anders geen zicht is. Hoe krijg je snel je lange nagels terug ?1. Gebruik hulpmiddeltjes
Aangezien dat je nagels in 1-2-3 niet zullen groeien tot op de lengte die je wilt, ga je de hulp moeten inroepen van een aantal hulpmiddeltjes. Verschillende merken hebben een soort booster systeem Ik heb van Catrice eentje die al jaren oud is (remember het oude logo nog?) maar het doet nog steeds de job. Ik smeer het ongeveer 2x per week op. Het lijkt een gewone doorzichtige nagellak maar in feite zitten er allerlei stoffen in die helpen om je nagels sneller te doen groeien. Maar ook Faby en Essence hebben zo van die booster nagellakken in hun nail care assortiment zitten. Het toch eens waard om er eens achter te zoeken, lijkt me!


2. Gezond eten
Uiteraard kan ik dit ook niet overslaan : gezond eten. Het is logisch dat de werking van ons inwendig systeem zich reflecteert aan de buitenkant. Heb je al weken aan een stuk slechte dingen gegeten ? Waarom verbaast het je dan dat je misschien onder de uitslag of puistjes staat. De juiste dingen eten, zal ervoor zorgen dat je dat aan de buitenkant kan zien. Zo ook aan je nagels. Om te weten wat je moet eten, moet je eerst weten uit wat nagels bestaan. Nagels bestaan uit een eiwit : keratine. Komt je bekend voor ? Dat kan, het is namelijk ook een basiscomponent van het haar! Keratine zorgt voor de stevigheid van haar en nagels. Nu je dat weet, is het logisch dat je daarom veel proteïnen moet eten om je nagels te laten groeien. Maar dat niet alleen, ook je dagelijkse dosis vitaminen zijn enorm belangrijk ! Als je specifiek naar nagels kijkt, dan zijn de vitamine A, C en D het belangrijkste.

3. Stop met nagelbijten
Iets dat écht niet goed is voor je nagels, is nagelbijten. Je handen raken allerlei dingen aan, al de vuiligheid kruipt onder je nagels. Waarom zou je dan in godsnaam op je nagels willen bijten? Doe het alsjeblieft niet, het is enerzijds niet gezond (wie weet wat je allemaal van bacteriën/viezigheid binnenkrijgt!) maar het is ook nefast voor je nagels. Nagelbijten is meestal van nervositeit of stress. Probeer jezelf tegen te houden dat te doen (I know you can do it!) en je stress op een andere manier kwijt te raken (zoals een goede wandeling of een relaxend bad).

4. Nagelriemen verzorgen + nagels vijlen
Verzorg je nagelriemen goed door ze terug te duwen en ze in te smeren met wat nagelriemolie. Door dit te doen, stimuleer je de bloedvaten onder je nagel waardoor er meer zuurstof naar je nagels wordt vervoerd en je nagels dus sneller zullen groeien. Vijl ook je nagels bij, onderhou de vorm ervan. Dit heeft niet zo zeer met het sneller groeien te maken maar doordat je je nagels regelmatig vijlt, zullen ze minder snel afbreken waardoor je niet eeuwig op je langere nagels moet wachten !

Wat doe jij om te voorkomen dat je nagels afbreken?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten