woensdag 27 april 2016

Waarom ik een witte achtergrond gebruik

Mooie foto’s horen nu eenmaal bij een blog. Foto’s zijn een toegevoegde waarde aan artikels, verduidelijken enorm veel (een beeld zegt meer dan duizend woorden, right?). Iedereen creeert zijn/haar eigen fotografie stijl: de ene ziet het nu eenmaal anders dan iemand anders maar beiden willen ze hetzelfde: zo goed als mogelijk de realiteit weergeven. Ik kom vaak hele mooie foto’s tegen op andere blogs, echte kunstwerken. Vaak krijg ik de opmerking of vraag waarom ik altijd een witte achtergrond gebruik voor mijn productfoto’s. Dat leg ik je uit vandaag.Ik vind andermans foto’s met probs heel mooi, echt een plaatje in een boek. Probs zijn voorwerpen die je foto’s decoreren. Dat heb ik net niet. Ik heb een witte achtergrond met alleen het product, that’s it. Waarom dan wel? Ten eerste omdat ik de aandacht niet wil afleiden van het product zelf. Een beetje decoratie mag, dat vind ik zelfs heel mooi maar sommigen maken het een beetje té. En bloemen én sieraden én boeken én het product. Het wordt soms gewoon een beetje veel. Als ik een review lees, gaat het mij alleen om het product en dan maakt het niet uit of er decoratie mee op de foto staat of niet. Dat is inderdaad een persoonlijke keuze, iedereen vindt iets anders mooi (gelukkig maar!). Pas op, de foto's zijn enorm Instagram/Pinterest-waardig en zijn super mooi. Ik vind het alleen niet bij me passen om telkens voor een blogpost zo'n drukke foto's te maken.

Ten tweede gebruik ik gewoon een witte achtergrond om de kleuren mooi tot zijn recht te laten komen. De kwaliteit van je camera is immers niet genoeg om de kleuren heel goed weer te geven (maar het helpt wel veel!). Wit is net een perfecte kleur om de kleuren de laten spreken. Zwarte producten geven een perfect contrast, andere kleuren komen tot zijn recht doordat wit de rest weerkaatst (is ingewikkelde fysica verder maar daar ga ik jullie niet mee lastigvallen).Wit is gewoon de perfecte kleur als je van die knalkleuren hebt die je wilt laten spreken op de foto.


Ten derde is mijn camera niet de beste om mooie foto’s te maken, zeker niet als we spreken over diepte en verschillende perspectieven. Met elke camera kan gewerkt worden, dat is het probleem niet maar met de goede spiegelreflexen op de markt loop ik – nog altijd- goed achter. De compactcamera's die vroeger werden gekocht voor hun goede kwaliteit, worden nu nog alleen maar gebruikt om te vloggen. Ze zijn op zich niet slecht, dat hoor je me niet zeggen maar de continue evolutie van spiegelreflexen is de mijne gewoon niet genoeg om Instagram/Pinterest-waardige foto's te maken, hoe graag ik het ook zou willen.

Bij deze : hopelijk zijn de vragen die jullie hadden daaromtrent, een beetje beantwoord. Ik probeer mezelf te verbeteren en misschien binnen een paar jaar laad ik mijn foto's wel vol met mooie probs, who knows. Voor nu hou ik het nog even bij wit.

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Tis een beetje laat maar wil nog zeggen dat ik het super goed vind hoe je foto's zijn. Ik word echt een beetje allergisch van die foto's met heel veel probs, die perfect gepositioneerd zijn onder de goede hoek. Bloemetje, boekje, meh... Leidt veel te veel af en zo lijken alle foto's hetzelfde te zijn. Je moet ook zo zoeken naar waar het item ligt. Nee niets voor mij, doe maar lekker zoals je het doet!
    liefs sabrina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lieve opmerking, dank je wel Sabrina !

    BeantwoordenVerwijderen