woensdag 11 mei 2016

Staaltjes : wat doe jij ermee ?

Nieuwe producten uitproberen, is een hobby op zich. Ik hou ervan om nieuwe dingen te testen en te kijken of ze de claims wel waar maken. Sommige producten zijn toch soms wat te duur om zomaar te kopen. Wat als het me niet bevalt ? Foundation van €100 zomaar weggooien dan ? Nee toch ? Daarom zijn staaltjes wel handig : je krijgt een kleine aan product om een paar keer te testen. Vind je het goed, dan koop je (waarschijnlijk) de full size. Valt het tegen, dan is het niet zo erg, on to the next.


Het is leuk om bij sommige aankopen staaltjes te krijgen (het geeft toch net dat ietsje extra’s bij een aankoop, niet?). Parfum staaltjes gebruik ik heel graag. Ik ben niet iemand die snel een parfum voor zichzelf zou kopen, de meeste parfums die ik heb, heb ik gekregen. Er zitten er een paar bij die ik wel zelf gekocht heb, maar het komt gewoon niet zoveel voor. Vooral omdat ik het moeilijk vind om een geur te kiezen. Elke maand komen er weer zoveel nieuwe geuren op de markt waardoor ik het moeilijk vindt om een geur te selecteren en die dan ook echt te kopen. Staaltjes daarentegen zijn daar perfect voor! Ik heb verscheidene staaltjes in het verleden opgemaakt en ook nu nog heb ik er een aantal liggen die ik vaak gebruik. Zo weet ik meteen of de geur mij echt ligt, je doet immers met zo’n parfumstaaltje meer dan 1 keer. Als het dan écht een geur is die me aanspreekt, dan koop ik ‘em full size.

Maar wat met de rest van de staaltjes? Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet zoveel gebruik. Staaltjes van shampoo zijn meestal niet genoeg om mijn haar mee te wassen en ook foundation uit het zakje halen, is altijd een knoeiboel (vaak ook nog eens in de verkeerde kleur!). Ook crèmes gebruik ik gewoon niet. Resultaat : het hoopt zich gewoon op in mijn ‘staaltjesdoos’. Bij een winactie steek ik er gerust wat bij in de enveloppe omdat ik de winnaars uiteraard ook nieuwe dingen wil laten leren kennen. En dan zijn het niet van die staaltjes waar je eigenlijk niets mee kan doen want nee : als ik een staaltje meegeef, dan selecteer ik die met veel plezier uit al de rest. 


Er is wel een staaltje waar ik al gebruik van heb gemaakt en dat zijn de oogschaduwbasissen van Urban Decay. Bij de aankoop van mijn NAKED 3 palette zaten de verschillende soorten oogschaduwbasissen erbij. Wat leuk ! Ik heb de Too Faced Shadow Insurance een tijd lang gehad toen ik deze meebracht uit Parijs maar deze van UD had ik nog nooit geprobeerd. Echt goedkoop is 'ie niet en daarom vond ik het wel fijn om 'em eens uit te kunnen testen voor ik de grote versie ervan kocht. Niet alleen de gewone oogschaduwbasis was in het staaltje terug te vinden, ook deze in Sin, Eden en de Anti-Aging versie zaten erbij. Zo kon ik nog eens goed vergelijken tussen ze allemaal. Staaltjes kunnen dus wel degelijk van pas komen, al geldt dat niet voor alle producten. 

Wat doe jij met staaltjes ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten