maandag 8 augustus 2016

Discover new places - Santa Barbara

Velen onder jullie zijn enorm nieuwsgierig naar mijn Amerika-avontuur. Ik inclus. Buiten Europa ben ik nog nooit geweest. Mijn ouders vliegen niet dus we zijn altijd gebonden aan plaatsen die we met de auto kunnen bereiken. Dat ik opeens aan de andere kant van de wereld zal zitten, is mind blowing. Vandaag wil ik jullie een beetje meer uitleg geven over de plaats waar ik naartoe ga. Ik word geen travel blog, don't get me wrong maar ik heb zelf wat research gedaan naar de plaats (logisch toch?) en wil de fijne dingetjes eventjes op een rijtje zetten. Santa Barbara wordt mijn nieuwe thuis vanaf september.Santa Barbara ligt in Californië, de West Coast. Lekker zonnig en vooral warm! In de winter wordt het daar nog makkelijk 15-20°C dus een hele dikke winterjas heb ik daar niet echt nodig (wat scheelt in gewicht om mee te sleuren in de koffer... Ik kom gewoon met 23 kg niet toe!). Santa Monica is misschien beter bekend bij jullie door de bekende pier; Santa Barbara ligt daar niet zo ver van. Het ligt trouwens ook maar een uurtje weg van LA, wat voor ons Belgen misschien al heel ver lijkt; maar zo'n afstanden daar zijn piece of cake. De stad werd opgericht door Spaanse Franciscanen in 1786 wat eigenlijk een beetje de Spaanse feeling beschrijft daar. De meeste huisjes (wat ik zo van de foto's kan afleiden) hebben die typisch Spaanse stijl. Ook mijn school. 'Vakantiegevoel': dat was het eerste woord wat in me opkwam Het lijkt net of je in Spanje zit; een stukje Spanje in Amerika. Uiteraard ga ik er om te studeren maar ik geef mijn ogen uiteraard ook de kost.


Wie West Coast zegt, zegt ook strand. Inderdaad ! Mijn school ligt 15 minuutjes wandelen van het strand, wat een meevaller! Verder zit ik ook 10 minuutjes van het winkelcentrum (ook in de typische Spaanse stijl) dus dat is mooi meevaller 2. Buiten af en toe eens de zeelucht opsnuiven, wil ik ook graag een paar uitstapjes plannen. De school organiseert veel uitstapjes naar omliggende toeristische trekpleisters zoals het bekende Hollywood, LA en Las Vegas maar uiteraard kan ik ook zelf op ontdekkingstocht. En wie weet kom ik er nog Oprah Winfrey of John Cleese tegen die daar wonen ?

Ik slaap bij een gastgezin waar ik bewust voor gekozen heb. Ik denk dat dat de ervaring nog onvergetelijker zal worden aangezien je echt ondergedompeld wordt in de Engelse taal, de specifieke uitdrukkingen en de lokale cultuur. Iets waar ik naar uitkijk? De feestdagen. Mijn eerste Thanksgiving. Amerikaanse kerst. Mijn verjaardag. Allemaal dingen die ik daar mag vieren. Ik vind het enorm spannend en leuk, maar uiteraard - als introvert - jaagt het mij ook een beetje schrik aan. Het is een hele onderneming, een heel avontuur maar een o zo mooie plaats om te ontdekken. Nog 41 dagen slapen ....

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Ik denk ook wel dat ik moeite zou hebben om met 23kg toe te komen.

    BeantwoordenVerwijderen